Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ambiciozni projekt

Oreščanin se vratio na scenu: Progovorio o Hajduku i otkrio zašto ovo nije očekivao

Pripreme pod novim trenerom Sinišom Oreščaninom počeo je i trećeplasirani klub HNL-a Gorica. 48-godišnji Oreščanin vraća se tako u prvu HNL nakon godinu i pol. Prije Gorice vodio je prvu momčad Hajduka osam mjeseci do ljeta 2019.

Siniši Oreščaninu je nakon trenerske pauze od godinu i pol dana došla Gorica. Posao kojem se, priznaje, nije nadao, jer preuzima stabilan klub u vrhu HNL-a.

''U našem poslu novi trener najčešće mijenja nekog kolegu koji je smijenjen. Obično je to nekakav vatrogasac ili tako nešto. Nisam ovo očekivao. Kroz ova dva dana sam se baš uvjerio da dolazim u zdravu sredinu.''

U Gorici su tražili takav tip trenera.

''Upravo onakav trener koji je nama trebao da bi nastavio put Dambrauskasa u Gorici'', kaže predsjednik Nenad Črnko.

Put koji je stvorio momčad koja često dominira igrom i pobjeđuje. Črnko je znao da ponudi bugarskog prvaka ne može konkurirati.

gol expired Senzacije u Španjolskoj: Dva prvoligaša ispala od trećeligaša divider

''Već nakon utakmice s Hajdukom, znali smo da je Ludogorec ušao u igru duboko i na njegov odlazak smo bili spremni.''

Oreščanin posebno cijeni trenerski rukopis bivših trenera Gorice.

''Ako se osvrnemo samo na zadnju polusezonu, radio je jako dobar posao. Smatrao sam s kolegama i stručnim stožerom da je ovo dobar odabir.''

Mnogi ističu kako je Hajduk posljednjih sezona najbolje djelovao pod njegovim vodstvom.

''Moja životna priča koju zaista gledam pozitivno. Hajduk je emocija. Ja sam Zagrepčanin. Vi dolje morate raditi. Ja sam radio tri godine, kad osjetite tu emociju, pozitivnu ili negativnu, to morate cijeniti.''

Rastanak sa sportskim direktorom Nikoličiusom ipak je bio malo iznenađenje.

Karla Prodan i Barbara Matić - 4 Od atomskog skloništa do Olimpijskih igara: Upoznajte sjajne splitske džudašice divider

''Mi smo se rastali u prijateljskim odnosima, čujemo se svaki dan. Sa moje strane ili strane kluba nije bilo nikakvih razloga da ode. Definitivno je rastanak bio prijateljski i topao'', kaže Črnko.

Presudio je naravno kudikamo veći Hajdukov budžet. No Gorica itekako dobro prkosi svim budžetima HNL-a, i raste iz sezone u sezonu.

''Krivulja mora stati, nadam se da neće ovu polusezonu'', kaže Oreščanin.

''Ne samo da nam je ambicija 3. mjesto, nego mislim da je ambicija kluba i borba na nešto više od tog 3. mjesta'', kaže Črnko o ambicijama.

U 2021. Gorica je ušla s novim trenerom i neskrivenim visokim ambicijama. Čeka nas, vjerujemo, itekako zanimljivo HNL proljeće.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider