Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad nismo dobili Brazil

Omjeri Vatrenih s potencijalnim suparnicima: Od nositelja najgori omjer s Portugalom

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će doznati imena suparnika u jednoj od skupina svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je odustala od dosadašnjeg određivanja jakosnih skupina prema kontinentalnim federacijama i za World Cup u Rusiji jakosne skupine određene su prema FIFA-inoj ljestvici objavljenoj 16. listopada.

Hrvatska je tako smještena u drugu jakosnu skupinu, a u prijevodu to znači da ne možemo u skupini igrati protiv Španjolske, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Perua.

Za nositelje su postavljeni domaćin Rusija te Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska. Od ovih osam reprezentacija Vatreni imaju najgori skor s Portugalom. U četiri međusobne utakmice upisali smo četiri poraza, a posljednji na lanjskom Euru u u Francuskoj u osmini finala.

Nikada nismo pobijedili niti Brazil. U tri međusobne utakmice imamo remi i dva poraza, i to oba ostvarena na svjetskim prvenstvima. U Njemačkoj 2006. izgubili smo 0:1, a na posljednjem SP-u 2014. u Brazilu 1:3.

Negativan skor hrvatska vrsta ima i protiv Francuza. U pet međusobnih ogleda doživjeli smo tri poraza i dva remija. Argentinu smo jednom pobijedili u četiri međusobna susreta, dok protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca imamo po dvije pobjede i poraza te jedan remi.

Najbolji skor imamo protiv Rusije. U tri susreta ostvarili smo jednu pobjedu i dva neodlučena ishoda. Pozitivan hrvatska reprezentacija ima i protiv Belgije i protiv Poljske.

Hrvatska će u Rusiji nastupiti na svom petom svjetskom prvenstvu. U dosadašnja četiri nastupa Hrvatska je odigrala 16 utakmica, ostvarivši 7 pobjeda, dva remija i 7 poraza, uz pozitivnu razliku pogodaka 21-17.

Protiv europskih reprezentacija igrali smo pet susreta ostvarivši četiri pobjede (Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Italija), a izgubili smo jedino od Francuske (1:2) . S reprezentacijama iz Srednje i Južne Amerike te Kariba igrali smo sedam puta i pritom upisali šest poraza i jednu pobjedu. Po dva puta pobjeđivali su nas Brazilci I Meksikanci, a po jednom Argentina i Ekvador, dok su Vatreni na svjetskoj premijeri porazili Jamajku.

Od azijskih reprezentacija igrali smo jedino s Japanom, i to dva puta, ostvarivši pobjedu i remi, dok smo protiv Australije remizirali 2:2. Od afričkih reprezentacija smo igrali jedno protiv Kameruna pobijedivši ga 4:0.

OMJER S POTENCIJALNIM SUPARNICIMA

NOSITELJI

RUSIJA 3 1 2 0
NJEMAČKA 5 2 1 2
BRAZIL 3 0 1 2
PORTUGAL 4 0 0 4
ARGENTINA 4 1 1 2
BELGIJA 7 3 2 2
POLJSKA 5 3 1 1
FRANCUSKA 5 0 2 3

3. SKUPINA

DANSKA 5 2 1 2
ISLAND 6 4 1 1
KOSTARIKA - - -
ŠVEDSKA 4 3 0 1
TUNIS ---
EGIPAT 1 0 1 0
SENEGAL --
IRAN 2 1 1 0

4. SKUPINA

SRBIJA 4 1 3 0
NIGERIJA ---
AUSTRALIJA 6 2 2 2
JAPAN 3 1 1 1
MAROKO 1 0 1 0
PANAMA ---
J.KOREJA 7 3 2 2
S.ARABIJA --

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider