Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svima otkriven omikron

Portugalci objavili: Poslije sramotne utakmice kod njih 13 otkriven novi soj koronavirusa

Utakmica Belenensesa i Benfice morala je biti odgođena, a to se potvrdilo i rezultatima testova za koronavirus istog dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalske zdravstvene vlasti objavile su u ponedjeljak da je kod 13 nogometaša i osoblja prvoligaškog kluba Belenenses otkrivena omikron varijanta koronavirusa, i to nakon što se jedan od igrača vratio iz Južne Afrike.

Omikron soj otkriven je nakon prvenstvene utakmice Belenensesa i Benfice u subotu. Bila je to sramota koja je brzo obišla svijet.

Belenenses je utakmicu počeo s devet igrača, a ostatak momčadi je bio u izolaciji. Nakon poluvremena samo sedmorica su se vratila na teren i utakmica je prekinuta poslije dvije minute pri vodstvu Benfice od 7:0.

"Svi smo u izolaciji, osim mlade momčadi, koja nije igrala u subotu. Ukupno su 44 osobe u izolaciji. Blage simptome imaju dva ili tri igrača i isto toliko članova osoblja. Sada čekamo ponavljanje testa čim to odobre zdravstvene vlasti", izjavio glasnogovornik Belenensesa.

Sramota obišla svijet

Još u subotu predsjednici Benfice i Belenensesa kazali su na konferenciji za novinare da su morali igrati utakmicu inače bi riskirali kaznu zbog neopravdanog izostanka.

Oni su okrivili ligu i zdravstvene vlasti što nisu dopustile da se susret odgodi.

''Ovo je velika sramota, nema propisa i kalendara koji bi to opravdali. Razgovarao prije utakmice s čelnicima lige, koji su mi rekli da moramo igrati ako imamo osmoricu igrača na raspolaganju. Da nismo istrčali, oduzeli bi nam od dva do pet bodova", pričao je trener Soares, koji je plakao izlazeći s terena.

Već tijekom utakmice na društvenim mrežama oglasio se Bernardno Silva. Trenutačna zvijezda Manchester Cityja gledala je utakmicu na televiziji.

"Što je ovo? Jesam li jedini koji ne razumije zašto ova utakmica nije odgođena", objavio je poznati nogometaš.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider