Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za vlast

Velika oluja u Dinamu: Nervoza i strah, Mamićeva bliska suradnica zatražila papire

U Maksimiru se priprema teren za realizaciju nove sistematizacije koja će rezultirati otkazima i raskidima ugovora nekih dojučerašnjih šefova…

Glavna loža u Maksimiru (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U Maksimiru nikad mira. Do mene su došle informacije da bi uskoro moglo doći do oluje. Velika je nervoza, u maksimirskim holovima vlada strah i neizvjesnost. Intervenira se na sve strane, povlače se svakojake veze, pa i političke. Svatko pokušava spasti glavu, no neće moći svi.

Nova sistematizacija već je pripremljena i samo se čeka znak za realizaciju. Saznajem da za neke visokoplasirane dužnosnike više neće biti mjesta u Maksimiru. Ukratko rečeno, bit će otkaza i raskida ugovora, ali i novih imena u vrhu kluba. Neki su i sami zatražili raskide, uz naravno otpremnine. 

Amra Peternel zatražila raskid ugovora i dobila otpremninu?

Čini se da je jedna od njih i Amra Peternel, koja je godinama bila na najvišim funkcijama. Štoviše, bila je u samom vrhu, članica Uprave i donosila je najvažnije odluke. Peternel je u nedavnim promjenama smijenjena s mjesta članice Uprave, no nije dobila otkaz, barem to nije obavljeno na službenim stranicama.

Ostala je formalno u klubu, ali nije imala funkciju i nije se pojavljivala u Maksimiru. Je li već isplaćena ili nije, dobili smo kontradiktorne informacije. Neki upućeni izvori trvrde da je već sve obavljeno, no kako nema službene informacije, ostavljamo prostor da je možda ostala samo formalna procedura.

Iako je prekinula kontakt s bivšim bliskim suradnicima i uključila blokadu na neke poznate brojeve, navodno joj je nuđeno novo radno mjesto pod istim financijskim uvjetima, ali ona to očito nije prihvatila. Tijekom godina rada u Dinamu Peternel se uključila u neke visoke sfere europskih nogometnih udruženja.

Nije jasno, primjerice, hoće li ostati članicom Izvršnog odbora Europskog udruženja klubova (ECA). Naime, njeno ima još stoji na službenom portalu te ogranizacije. Na tu je funkciju izabrana prije četiri godine i tek je druga žena kojoj je pripala ta čast.

Nastavljaju se previranja, bitka za Statut

Budući da nije viđena na posljednjoj burnoj Skupštini Dinama, a nije se ni javno oglašavala, teško je reći što je ključni razlog razlaza s bivšim bliskim suradnicima. Spekuliralo se da nije htjela u potpunosti okrenuti leđa od hrvatskog pravosuđa odbjeglom Zdravku Mamiću i da je zbog toga došla u sukob s ostatkom vrhuške maksimirskog kluba.

Kako god, maksimirska se gruda opasno zakotrljava, uskoro bi mogla stići i lavina. Iako je Mamić izgubio bitku za Dinamo, previranja se nastavljaju. To i nije iznenađenje jer je previše neprincipijelnih koalicija i jasno je da takvi savezi ne mogu funkcionirati na duže staze. To se najviše ogleda na izradi Statuta. Zatišje pred buru osjeća se u zraku. O svemu će se zacijelo puno više pisati sljedećih dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider