Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Devetka starog kova

Ubojiti srpski napadač hara HNL-om: Sin viceprvaka svijeta zabija kao na traci

Jedan od najzaslužnijih za sjajan početak Gorice u novoj sezoni HNL-a je srpski napadač Ognjen Mudrinski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gorica sa zadovoljstvom nakon dva kola HNL-a može gledati svoje ime na drugom mjestu ljestvice domaće lige.

Jedan od najzaslužnijih za sjajan početak je Ognjen Mudrinski. Napadač koji ulazi s klupe i zabija pogotke kao na traci. Mudrinski je inače i jedan od najefikasnijih strijelaca u povijesti srpske 1. lige.

„Imamo forove što daju golove“, poznata je navijačka pjesma BBB-a koja se dobro uklapa u stvarnost trenutačne momčadi Gorice.

I zaista imaju forove što daju golove. Ognjen Mudrinski ih je zabio čak četiri u 40-tak minuta igre od početka sezone. Po dva Varaždinu i Slavenu.

„I da sam dao 6 golova u 2 utakmice, a da nismo uzeli bod, sigurno ne bih bio sretan, kao sa činjenicom da su svi golovi donijeli pobjede“, kaže napadač Gorice.

gol expired Veliki preokret u Barceloni: Koeman nazvao Coutinha i poslao gadnu poruku Rakitiću divider

I sam priznaje, lakše mu je zabiti gol nego tehnicirati.

''Brate, šta ako mi padne, što onda?''
''Ajde o deset kuna...'' šali se.

U Goricu je došao početkom godine.

„Nisam se puno dvoumio. Raspitao sam se o Gorici na par strana i stvarno sam dobio sve pozitivne komentare. Igramo nogomet koji meni odgovara i ja tu dolazim do izražaja.“

Uskoro puni 29 godina, a Gorica mu je jedanaesti klub u karijeri. Najbolje igre pružao je u Crvenoj zvezdi, Spartaku iz Subotice i Čukaričkom. Sa 65 postignutih pogodaka je drugi najefikasniji strijelac srpske Superlige u povijesti.

U Gorici je itekako efikasan. 8 pogodaka u 14 utakmica. Zabija svake 63 minute.

„Mislim da je hrvatska liga ispred srpske. Samim time što je 10 klubova, više je kvalitetnijih ekipa, više kvalitetnijih igrača. Kod nas je ove sezone broj klubova povećan na 20. I jednostavno nije to željeni nivo, ima 5-6 ekipa koje kvalitetom ne zaslužuju biti u 1. ligi Srbije.“

gol expired Brozović napušta Inter: Hrvatski reprezentativac na meti Bayerna divider

U inozemstvu ga nije išlo do sada. U Goricu je došao kao posuđeni igrač Jagielonje.

„Nisu imali strpljenja, platili su me jako dobro. To je najveći transfer u povijesti Jagielonije. Očekivali su da ću na svakoj utakmici zabit 2,3 gola i biti najbolji strijelac lige. No dogodi se to da se ne poklope kockice.“

Mudrinski je devetka starog kova. Od malena igrač šesnaesterca.

„Od malena sam volio gledati pravog brazilskog Ronalda. On mi je bio uzor. A danas Lukaku. Dečko igra fantastično, on je prava devetka, pravi razbijač.“

Otac mu je doprvak svijeta u sportskom ribolovu. I on uvijek ima spremne štapove u automobilu.

„Ne pecam šarana kao on. Ja, onako, manju ribu, babušku. Odem malo da odmorim glavu i uživam u prirodi. Vjerojatno ću na kraju karijere malo više vremena posvetiti ribolovu“, zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider