Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
reakcije na napad

Marićev odvjetnik zgrožen, tužba prijeti i njemu, a neki tvrde da je sve bilo očekivano

Napadnuti nogometni sudac Bruno Marić vratio se u Daruvar nakon što je zadobio ozljede u huliganskom napadu u Stobreču.

Policija je privela jednog od napadača na Brunu Marića. 22-godišnjak je osumnjičen za pokušaj teškog ozljeđivanja. Danas se branio šutnjom. Državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava. Odvjetnik Vinko Gulišija potvrdio nam je da je 22-godišnjem napadaču na suca Marić određen pritvor od mjesec dana. Pritvoren je na dva osnova: da ne bi utjecao na svjedoke te da ne bi ponavljao kazneno djelo. Odvjetnik najavljuje žalbu.

Nimalo se to nije svidjelo Marićevom odvjetniku Vladimiru Gredelju koji je, kaže, šokiran ovakvom kvalifikacijom. Tvrdi da je puno više dokaza koji upućuju na klasični pokušaj ubojstva. Od vikanja Brunu Mariću "Ubit ćemo te" pa do udaranja u glavu.

''Mogu reći da sam zgrožen takvom kvalifikacijom zločina koji je počinjen nad mojim prijateljem i strankom. Ne mogu shvatiti kako to tumače ljudi iz Državnog odvjetništva u Splitu.''

Među odgovornima za napad kaže je i bivša uprava Hajduka. U razgovoru za Novu TV bivši predsjednik Hajduka Marin Brbić osuđuje napad. No najavljuje i mogućnost podizanja zajedničke tužbe njega i Ljube Pavasovića Viskovića protiv odvjetnika Gredelja.

''Začuđuje da jedan odvjetnik može takve jedne riječi izgovoriti i da uopće nije svjestan posljedica.''

Hoćete li ih tužiti zbog toga?

''Najvjerojatnije hoćemo, ali dajte vremena da se dogovorimo ja i gospodin Pavasović jer smo prozvani zajedno.''

Osude napada stižu i od političara. Hrvatski nogometni savez poziva na komunikaciju i razgovor kao jedini ispravan način rješavanja problema. Bili smo danas i u Stobreču.

''To je bilo očekivano da će se dogoditi kad tad jer da se vodilo računa o tome on sigurno ne bi sudio ove zadnje utakmice i ne bi radio što je radio Hajduku'', smatra Željko Voloder, predsjednik NK primorca iz Stobreča.

Svi se pitaju otkud Bruni Mariću oružje?

''Detalje ovog događaja u ovom trenutku ne možemo iznositi s obzirom na to da je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje'', kaže Antonela Lolić, PU Splitsko-dalmatinska.

O tome se govori i u Stobreču.

''Gdje je normalno da čovjek nosi oružje? Ja sam predsjednik Primorca 40 godina, meni nije palo napamet da nosim ni kemijsku u džepu a ne oružje'', kaže Voloder.

Političari su ujedinjeni u osudi.

''Treba nam blaga Hrvatska koja ne trpi 'špananje i agresivnost' kojima nije mjesto u javnom prostoru. Oštro osuđujem nasilje s bilo koje strane dolazilo, a osobito to vrijedi za sport'', poručio je Predrag Šustar, tehnički ministar obrazovanja i sporta.

''Smatram da je to otišlo malo predaleko već neko vrijeme se to valja iza brda. Apeliram na sve institucije ove države osobito na buduću VLadu da počne hitnu primjenu Zakona o sportu i raščisti situaciju u Hrvatskom sportu koja zaista eskalira'', kaže splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Cijeloga dana smo tražili komentar i napadnutoga Bruna Marića no odgovor nismo dobili.
Tražio sam izjavu i navijačkih Udruga Naš Hajduk kao i Torcide i kluba Hajduk. No danas nisu željeli komentirati ovaj incident Odvjetnik Gredelj je siguran kako je motiv upravo nezadovoljstvo suđenjem Bruna Marića na utakmicama Hajduka i Dinama.

Zadnjih mjeseci nesumnjivo je da postoji nezadovoljstvo u gradu Splitu vezano za odnos prema Hajduku. Sigurno je da postoji osjećaj nepravde. Prave motive morat će utvrditi policija koja nastavlja istragu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider