Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'krivci su...'

Teške optužbe nakon napada na Marića: 'Bio je to pokušaj ubojstva'

Huliganski čin u Stobreču zatekao je ovog utorka hrvatsku javnost...

Najpoznatiji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić napadnut je od strane huligana dok je ručao u društvu nekoliko ljudi u ugostiteljskom objektu u Stobreču. Daruvarskog suca napala je poveća skupina osoba nakon čega je on prebačen u splitsku bolnicu odakle je nešto prije 20 sati otpušten na svoju inicijativu.

"Bruno Marić je nešto prije 20 sati napustio splitsku bolnicu. Izbjegao je sve medije izlaskom na jedan od sporednih izlaza. Imao je šancov ovratnik, sjeo je u policijsko vozilo i očito otišao na daljnju obradu u policijsku upravu. Doznajemo da ima lakše fizičke ozljede, a tijekom njegovog liječenja bilo je prisutno nekoliko policajaca koji su počeli prikupljati dokaze o ovom događaju. Policija je potvrdila da je nekoliko osoba sudjelovalo u napadu na Brunu Marića, jedna je uhićena, a za ostalima se i dalje traga. Na ručku s Marićem bio je i odvjednik Vladimir Gredelj koji je također reagirao na ovaj incident", javio se iz Splita novinar Nove TV Mario Jurič.

"U trenutku kada smo ručali u Stobreču upalo je šest do osam mladih ljudi, maskiranih i naoružanih razno raznih predmeta. To je bilo toliko iznenada da mi za stolom nismo stigli ni reagirati. Srušili su Brunu i odmah su ga počeli lupati i tući po svim djelovima tijela. Po njihovom pogledu iz očija i načinu na koji su to radili vidjelo se da su to radili s namjerom da ga ubiju. Dvije su odgovorne skupine, a istaknuo bih bivšu upravu Hajduka, prije svega predsjednika Brbića i Ljubu Pavasovića i naravno hrvatske medije koji su pisali kako su pisali o suđenju hrvatskih sudaca", rekao je za Dnevnik Nove TV odvjetnik Gredelj.

Marić je uz sebe u trenutku napada imao pištolj.

"Pitao sam policiju, ali rekli su da to ne mogu potvrditi niti demantirati. Podsjetit ću i na prošlogodišnji derbi Hajduka i Dinama u Splitu kada su Marića policajci štitili nakon utakmice od navijača nezadovoljnih njegovim suđenjem. Tko je napao Brunu Marića i zašto bit će poznato nakon detaljne kriminalističke obrade", zaključio je Jurič iz Splita.

Napad na Marića oštro je osudio i Hrvatski nogometni savez, koji je službenim priopćenjem za javnost izrazio svoju šokiranost današnjim događajima.

Na kraju dana, oko 21:30, doznajemo da je Marić nakon kriminalističke obrane otišao iz policijske postaje, te se zaputio prema nepoznatnoj lokaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider