Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skromni i ambiciozni

Oduševili Hrvatsku: Najugodnije iznenađenje HNL-a ima najčuvaniju tajnu

Velikogoričani dovode sjajna pojačanja, njihov igrač je vodeći strijelac lige, a javnost su oduševili čišćenjem svlačionice nakon utakmica na gostovanjima.

Nenad Bjelica i Sergej Jakirović (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Nadolazeći vikend igra se novo kolo HNL u kojem najviše pozornosti privlači derbi Hajduka i Dinama, no u prvom dijelu sezone jedan drugi klub prometnuo se u pravu zvijezdu. Novi je to prvoligaš - Gorica. Dovode sjajna pojačanja, njihov igrač je vodeći strijelac lige, a javnost su oduševili čišćenjem svlačionice nakon utakmica na gostovanjima.

U prvih 8 kola, slavili su na gostovanju i u Split i u Osijeku, a vodeći Dinamo pobijedio ih je tek s minimalnih 1:0, pa se Gorica, kao najugodnije iznenađenje HNL-a, nalazi petom mjestu prvenstvenog poretka s jednakim brojem bodova kao Rijeka, sa samo jednim manje od ambicioznog Osijeka, te, primjerice, čak 3 više od Hajduka.

S klupe ih vodi Sergej Jakirević, nekadašnji igrač Zagreba i Rijeke, također debitant u prvoj ligi.
"Puno nas još borbi čeka, ali ono što sam od početka govorio, da treba vjerovati i što sam dečke želio uvjeriti da ćemo moći sa svima igrati, to pokazujemo na najbolji mogući način", ističe Jakirević.

Osim što momčadski visoko kotira, Gorica pojedinačno stoji još bolje, jer je ovoljetno pojačanje, Poljak Lukasz Zwolinski, na vrhu ljestvice strijelaca sa 6 postignutih golova.

"Moramo ići korak po korak i biti na zemlji jer smo novi u Prvoj ligi, a ja sam presretan sa 6 zabijenih pogodaka. Nadam se da neću stati na tome", kaže Zwolinski, uz kojeg je velikogoričke navijače posebno je oduševio Nigerijac Iyayi Atiemwen.

"Moje srednje ime je Bili, ali me ovdje zovu 'Beli', kao 'bijeli'. Meni je to OK."

Ne zamjerate im?
"Ne, ne, ne zamjeram", odvraća simpatični Nigerijac.

Iyayi je dobri duh ionako dobro raspoložene svlačionice, ali kada ga pitamo o rezultatima Gorice, ubrzo postane vrlo ozbiljan i ambiciozan.

"Ovo nije pozicija na kojoj želimo biti, a s napornim radom možemo biti i na još višim pozicijama u prvenstvu. Možda čak u 3 najbolja."

I dok su trener i igrači u prvom planu, najčuvanija gorička tajna je sportski direktor, Litvanac Mindaugas Nikoličius, koji je pogodio sa svim pojačanjima:

"Moj prvi zadatak je dovesti dobre ljude u klub, ali jasno je da je važna i nogometna kvaliteta! Obično tražim nogometaše kojima je karijera malo u padu, jer Gorica ne može dovoditi igrače u idealnoj situaciji, ali pronalazimo one kojima treba pomoć i povjerenje, a da pri tome mislimo da imaju kvalitetu igrati na puno višim razinama."

A uz uspjehe na terenu, velikogoričani su nogometnu javnost oduševili i čišćenjem svoje svlačionice na gostovanjima.
"Tu je puno utjecao naš ekonom Pevec koji je došao na tu ideju i sigurno da ćemo to nastaviti iz utakmice u utakmicu jer na mladima svijet ostaje i mi im moramo biti primjer", kaže Igor Čagalj.

A zasad su baš to: pozitivan primjer u HNL-u na svim nogometnim i ne nogometnim razinama.

"Sigurno da imamo još potencijala za gore. Dolazi Lokomotiva, zatvara se prvi krug i već sada imamo iskustva kad si osjetio na koži jačinu tih protivnika, tako da za drugi krug znamo šta nam je činiti, gdje smo bili loši, gdje se trebamo popraviti, pa da možda probamo uzeti još više bodova nego do sad", zaključuje trener Jakirević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider