Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mr. 100 posto

Odličan debi Kovačića: Navijači oduševljeni, engleski mediji ga hvale

Mateo Kovačić je ulaskom s klupe zajedno s Edenom Hazardom donio prevagu Chelseaju u gradskom derbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić je dočekao debi za Chelsea u pobjedi svog novog kluba protiv Arsenala (3:2) u drugom kolu Premierlige.

Kovačić je ušao zajedno s Edenom Hazardom u 60. minuti pri rezultatu 2:2. Zaigrao je na lijevoj strani veznog reda, u trokutu s Hazardom i Jorginhom.

Nakon ulaska Hazarda i Kovačića, Chelsea je ''sakrio loptu'' Arsenalu i uspostavio terensku dominaciju, koja je na kraju rezultirala pobjedničkim pogotkom koji je stigao upravo s lijeve strane.

Kovačić je odigrao odličnih pola sata; prema statističkom portalu Squawka, odigrao je utakmicu bez pogreške. Nije odigrao nijedno pogrešno dodavanje (43/43), imao je stopostotan učinak u uspješnim driblinzima i startovima.

Engleski mediji daju mu vrlo dobre do odlične ocjene – najmanja ocjena koju je dobio je šestica, a najveća osmica. Squawka mu je dala sedmicu, uz pohvale za suradnju s Hazardom i vraćanje u obranu. Telegraph je njegov debitantski nastup opisao ''impresivnim''.

"Ekipa koja me hoće i trener koji mi vjeruje"

Svoje oduševljenje nisu skrivali navijači Chelseaja na društvenim mrežama. Kovačić je svojim nastupom oduševio navijače koji su svoja mišljenja podijelili na Twitteru – posebno ih je oduševila suradnja s Hazardom, a ovaj dvojac mogao bi biti vrlo ubojito oružje za Chelsea ove sezone.

Kovačić je stigao iz Reala na jednogodišnju posudbu. Iako je posudba bez opcije otkupa, navijači se nakon debija nadaju da se neće vratiti u Madrid te da će permanentno ostati u Londonu.

Odigrao je tek pola sata jedne utakmice i još je rano za konačne prosudbe, ali Kovačić izgleda kao stvoren za sustav talijanskog trenera Maurizija Sarrija, koji njeguje napadački nogomet i pas-igru. Sarri je poznat i kao trener koji izvlači maksimum iz svojih igrača i čini se da Kovačić, nakon što je u Realu uglavnom bio zamjena, stigao u sredinu u kojoj može ispuniti svoj veliki potencijal.

Kovačić je to potvrdio u izjavama nakon utakmice.

"Bilo mi je bitno nakon tri godine nekontinuiteta u Realu naći momčad i trenera koji me žele. To se dogodilo s Chelseajem. Klub koji me želi i trener koji mi vjeruje, to mi trenutno treba", rekao je za Sport Klub i pohvalio novog trenera.

"On me dugo poznaje, ja sam gledao dosta njegovih utaikmica. Najbitnije je da voli igrati, momčad je fenomenalna s dosta sjajnih igrača, mislim da se neće biti teško uklopiti", rekao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider