Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve zbog prijatelja

Veliki preokret: Messi se ne vraća u Barcelonu

Sergio Busqets na kraju sezone napustiti će Barcelonu nakon 15 godina provedenih u klubu i to će olakšati klupski budžet, no to bi moglo rezultirati nedolaskom Messija zbog prijateljskog odnosa koji dugogodišnji suigrači imaju.

Leo Messi (Foto: Afp)

Barcelonu napušta još jedna legenda kluba – Sergio Busqets. Za mnoge najbolji zadnji vezni u modernom nogometu. Usprkos Xavijevim nastojanjima da zadrži svog bivšeg kolegu iz veznog reda i dalje u momčadi Busqets je odlučio kako je ovo njegova posljednja sezona u Kataloniji.

Barcelona je ponudila Busquetsu nove uvjete, ali jedino obnavljanje ugovora koje su mogli staviti na stol bilo je ono koje je uključivalo značajno smanjenje plaće. Busquetsova plaća je navodno oko 24 milijuna eura bruto po sezoni, a po ponuđenom novom ugovoru zarađivao bi oko 30 posto od toga iznosa.

Do dogovora nije došlo pa će sljedeća i najvjerojatnija Busqetsova stanica u karijeri biti MLS, točnije LA Galaxy. Odlazak legende kluba rasteretiti će, već od prije nategnuti, klupski budžet. No kad su se u Barceloni ponadali da bi im taj olakšani budžet mogao koristiti u privlačenju Messija, prevarili su se.

Naime, Messi i Busqets vrlo su dobri prijatelji, a prema nekim navodima Messiju se naročito nije svidjelo kako se Barcelona olako riješila klupske legende kao što je Busqets. Upravo je on trebao biti ključni faktor u Barcinim pokušajima da uvjeri Argentinca u povratak u prijestolnicu Katalonije.

Sasvim je izvjesno da će ovog ljeta Messi promijeniti sredinu. Nakon suspenzije koju je zadobio od kluba zbog neovlaštenog putovanja u Saudijsku Arabiju odnosi sa PSG-om i Argentincem su nepopravljivo narušeni.

Stoga bi se Messi i Busqets mogli ponovno susresti, ali ne u Barceloni, već u MLS-u.

Za Messija je još zainteresiran Al-Hilal, no njegov otac je potvrdio kako ništa još nije dogovoreno sa Saudijcima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider