Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imaju psihičke traume

Od korone pobjegli na tropski otok, vraćaju se traumatizirani

Kineski nogometni reprezentativci vratili su se u svoje klubove nakon što su mjesec dana proveli u Dubaiju i u izolaciji na tropskom otoku Hainan na jugu Kine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik kineske reprezentacije Li Tie je izjavio kako su zbog pandemije izazvane koronavirusom i odvojenosti od svojih obitelji svi nogometaši proživjeli psihičke traume, prenosi kineska agencija Xinhua.

"Tijekom tog razdoblja svi naši igrači i članovi stručnog stožera bili su pod velikim psihičkim pritiskom. Svi su bili anksiozni, čeznuli su za domom i bili zabrinuti za svoju sigurnost", izjavio je Li Tie za kinesku državnu televiziju.

Veći dio ožujka kineski reprezentativci proveli su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i mnoge kineske momčadi.

gol expired Tragedija usred korona-krize: Mladog nogometaša zabunom izrešetali na kućnom pragu divider

"Situacija s epidemijom u Dubaiju se pogoršavala iz dana u dan, broj gostiju u našem hotelu stalno se smanjivao. Momčadi iz Superlige su se vraćale su se u Kinu jedna za drugom", izjavio je nasljednik Marcella Lippija na klupi kineske reprezentacije.

Li i njegovi izabranici uspjeli su se vratiti u domovinu 23. ožujka, ali su odmah stavljeni u karantenu na otoku Hainan na samom jugu Kine koji je poznat po svojoj tropskoj klimi. Svi su članovi kineske reprezentacije testirani i nisu bili zaraženi koronavirusom.

U Dubaiju su se pripremali za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., koje su trebali igrati protiv Maldiva i Guama 26. i 31. ožujka.

Reprezentativci su se konačno svojim klubovima priključili 6. travnja, kad su se ponovno počeli pripremati za kinesko prvenstvo koje je prema originalnom rasporedu trebalo započeti još 22. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider