Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imaju psihičke traume

Od korone pobjegli na tropski otok, vraćaju se traumatizirani

Kineski nogometni reprezentativci vratili su se u svoje klubove nakon što su mjesec dana proveli u Dubaiju i u izolaciji na tropskom otoku Hainan na jugu Kine.

Masovno vježbanje na plaži na otoku Hainan (Foto: Afp)

Izbornik kineske reprezentacije Li Tie je izjavio kako su zbog pandemije izazvane koronavirusom i odvojenosti od svojih obitelji svi nogometaši proživjeli psihičke traume, prenosi kineska agencija Xinhua.

"Tijekom tog razdoblja svi naši igrači i članovi stručnog stožera bili su pod velikim psihičkim pritiskom. Svi su bili anksiozni, čeznuli su za domom i bili zabrinuti za svoju sigurnost", izjavio je Li Tie za kinesku državnu televiziju.

Veći dio ožujka kineski reprezentativci proveli su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i mnoge kineske momčadi.

Policija u Ekvadoru Tragedija usred korona-krize: Mladog nogometaša zabunom izrešetali na kućnom pragu

"Situacija s epidemijom u Dubaiju se pogoršavala iz dana u dan, broj gostiju u našem hotelu stalno se smanjivao. Momčadi iz Superlige su se vraćale su se u Kinu jedna za drugom", izjavio je nasljednik Marcella Lippija na klupi kineske reprezentacije.

Li i njegovi izabranici uspjeli su se vratiti u domovinu 23. ožujka, ali su odmah stavljeni u karantenu na otoku Hainan na samom jugu Kine koji je poznat po svojoj tropskoj klimi. Svi su članovi kineske reprezentacije testirani i nisu bili zaraženi koronavirusom.

U Dubaiju su se pripremali za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., koje su trebali igrati protiv Maldiva i Guama 26. i 31. ožujka.

Reprezentativci su se konačno svojim klubovima priključili 6. travnja, kad su se ponovno počeli pripremati za kinesko prvenstvo koje je prema originalnom rasporedu trebalo započeti još 22. veljače.

Više o

Nastavi čitati