Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''svi su htjeli pjacu''

Obrat u ''slučaju Pjaca'': Fiorentinin generalni direktor puše u suprotnom smjeru od glasina

Hoće li Pjaca na kraju ipak ostati u Firenzi ili se radi samo o Fiorentininom taktičkom zauzimanu startnih pozicija uoči početka zimskog ''mercata''?

Marko Pjaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posljednjih dana, talijanski, pa posljedno tome i hrvatski medijski prostor, zaokupile su priče o Fiorentini i našem reprezentativnom ofenzivcu Marku Pjaci. I to u negativnom kontekstu. Naime, mnogi predviđaju neočekivano brzi raskid suradnje između kluba s Artemio Franchija i 23-godišnjeg Zagrepčanina tržišne vrijednosti 12,5 milijuna eura.

Podsjetimo, Pjaca je ljetos u Firenzu stigao na posudbu iz Juventusa, koji je u toj priči, što je posebno zanimljivo, prvi put dozvolio opciju prodaje igrača po isteku posudbe. Ta je posudba trebala trajati do kraja sezone, ali se posljednjih dana razvila priča u kojoj talijanski mediji iz pouzdanih izvora tvrde da će Fiorentina tu suradnju pokušati prekinuti već u predstojećem prijelaznom roku.

No, izjava Pantelea Corvina, generalnog direktora Fiorentine, mogla bi baciti potpuno drugačije svijetlo na Pjacin status u tom klubu:

''Ne volim ovaj dio godine jer se piše puno toga samo zato što se bliži prijelazni rok. Mnogi novinari samo žele izvući neka nova imena. Mi to razumijemo, ali mi smo već mnogo puta naglasili da smo izgradili mladu i kvalitetnu momčad, te u kontekstu toga gledamo na zimski prijelazni rok. Dakle, pratimo situaciju na tržištu i reagirat ćemo samo ako smatramo da postoji mogućnost kojom bismo poboljšali aktualnu momčad.''

A ovako je ocijenio napadački dio momčadi kojem, jasno, pripada i Marko Pjaca:

''Mislili smo da smo ljetos odradili odličan posao i da smo stvorili napad za vrlo visoke domete. Chiesi i Simeoneu smo pridodali Pjacu, igrača kojeg su željeli dovesti praktički – svi! Istina, nedostaje nam više postignutih pogodaka, ali naše mišljenje je ostalo isto. Taj napadački trojac nam je i dalje važan, a uz to imamo i Mirallasa, koji se pokazao kao važna alternativa. Vidjet ćemo. Reagirat ćemo ukoliko nam tržište pruži šansu'', zaključio je Corvino.

Hoće li Pjaca na kraju ipak ostati u Firenzi ili se radi samo o Fiorentininom taktičkom zauzimanu startnih pozicija uoči početka zimskog ''mercata'', saznat ćemo vrlo brzo.

No činjenica stoji da je ovo prva službena izjava bilo koga iz ''ljubičastog'' kluba o statusu krilnog napadača kojeg je Juventus ne tako davno kupio za 23 milijuna eura. A kada ona stiže od glavnog operativca, onda ona ima posebnu težinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider