Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reflektori, doviđenja

Gradsko vijeće šokiralo slavni njemački klub: Više ne smiju igrati utakmice u večernjem terminu!

Nürnberg je po broju naslova prvaka drugi najuspješniji klub u Njemačkoj, iza Bayerna a ispred Borussije Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni drugoligaš Nürnberg neće igrati večernje utakmice nakon što je gradsko vijeće u petak odlučilo ograničiti korištenje reflektora na stadionu Max Morlock momčadi uslijed energetske krize.

Ruska invazija na Ukrajinu, koja je započela 24. veljače, dovela je do skoka cijena energije u cijelom svijetu, a Njemačka, koja je uvelike ovisila o ruskoj energiji, nastoji smanjiti potrošnju energije s približavanjem zime.

"Zimi bi mogla biti nestašica plina i struje. Zbog toga je gradsko vijeće ponovno raspravljalo o tome gdje možemo štedjeti energiju", stoji u priopćenju i dodaje da je donijela odluku o ograničenju korištenja reflektora i podzemnog grijanja.

Nema korištenja reflektora iza 21:00

"Grijanje terena na stadionu ostat će isključeno nakon dogovora s Njemačkom nogometnom ligom (DFL). Ograničavamo korištenje reflektora do najviše 21:00", priopćilo je vijeće.

Time je bivši bundesligaš spriječen u organiziranju večernjih utakmica koje počinju u 20.30 sati.

Nürnberg, klub koji je devet puta bio prvak Njemačke (samo Bayern ima više titula od njih), trenutno se nalazi na razočaravajućem 13. mjestu u drugoligaškoj konkurenciji.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider