Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oboje zadovoljni

Nula u Veliko Gorici: U deset utakmica Riječani slavili jednom, Gorica čak sedam puta

U odgođenom susretu 9. kola Prve HNL Gorica i Rijeka su odigrali bez golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon iznenađujućeg domaćeg poraza od Hajduka te samo boda u Puli, Rijeka se s bodom vraća iz Velike Gorice gdje je odigran zaostali susret 9. kola HNL-a. Time je Gorica zadržala velikih osam bodova prednosti nad Riječanima u borbi za treće mjestol, dok su gosti spriječili bijeg domaćina na čak 11 bodova prednosti.

Bila je to šahovska partija uz puno opreza i bez većih prilika na obje strane. Možda i najbolju u prvom poluvremenu imao je domaćin u 30. minuti, no Nevistić je obranio Lovrićev udarac. Rijeka je zaprijetila u 53. minuti preko Andrijaševića, no njegov pokušaj je obranio Banić. Dvije minute kasnije Lovrić je pucao iz slobodnog udarca, ali preko gola.

Riječani su opasno zaprijetili u 82. minuti kada je Andrijašević povukao kontru, sjajno proigrao Pavičića koji se našao u odličnoj poziciji, ali je njegov udarac završio u bloku.

Otkako je zakoračila u Prvu HNL Gorica ima fantastičan skor s Riječanima. Bila je ovo deseta međusobna utakmica, Gorica ima sedam pobjeda, dva susreta su završila bez pobjednika, a Rijeka je upisala samo jednu pobjedu.

Gorica na trećem mjestu i dalje ima osam bodova više od četvrtoplasirane Rijeke. U vodstvu je Dinamo sa 48 bodova, tri više od Osijeka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider