Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica iz 2009.

"Nudili su mi pola milijuna eura da skrivim penal protiv Dinama": Rumunj otkrio tko je to bio

Dinamo je pobijedio Temišvar s 3:0 u Europskoj ligi 2009. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan Alexa, bivši nogometaš rumunjskog Temišvara podigao je buru priznanjem u jednoj televizijskoj emisiji da mu je 2009. godine ponuđeno čak 500 tisuća eura za namještanje utakmice s Dinamom u Europskoj ligi.

Alexa, koji je tada nosio kapetansku vrpcu, trebao je skriviti kazneni udarac i pobrinuti se da njegova momčad izgubi na domaćem terenu od hrvatske momčadi.

Alexa otkrio tko mu je dao ponudu

"Kontaktirali su me za namještanje utakmice. Kad sam izašao iz te prostorije, nazvao sam predsjednika kluba Mariana Iancua. Naravno, odbio sam to. Otišao sam i do uprave za borbu protiv korupcije", kazao je bivši rumunjski nogometaš pa dodao:

"Rumunj mi je ponudio 500 tisuća eura, a glavni čovjek UEFA-ine komisije je došao u Temišvar pa mi priznao u šali - "Nisam siguran da bih ja odbio pola milijuna eura", rekao je Alexa pa ponovio tko mu je prišao s tom ponudom.

Radi se o bivšem sucu Sorinu Altmayeru koji je dijelio pravdu na rumunjskim nogometnim terenima od 1996. do 2004. godine, a u to je vrijeme bio dio Izvršnog odbora Rumunjskog nogometnog saveza, piše rumunjski portal Gazeta Sporturilor.

Tako se iz 2009. godine mogu pronaći novinski napisi da je Altmayer svojom ponudom žestoko razljutio Alexu koji je prolio čašu vode po njemu, a onda i okrenuo stol za kojim su sjedili.

Dinamo okončao na trećem mjestu skupine

Inače, Dinamo je na tom susretu slavio s uvjerljivih 3:0, a zabili su Milan Badelj, Sammir i Pedro Morales. Modri su te sezone igrali u skupini A Europske lige s Anderlechtom, Ajaxom i, dakako, Temišvarom. 

Nažalost, nisu osigurali prolaz u sljedeći krug natjecanja. Grupno natjecanje su okončali na trećem mjestu sa šest bodova, pet manje od Anderlechta i Ajaxa, a jedan više od rumunjske momčadi.

Za kraj dodajmo da su tadašnji čelnici Dinama već 2009. godine odbacili svaku optužbu da je zagrebačka momčad imala bilo kakve veze s namještanjem utakmice, a to se može iščitati i iz riječi bivšeg kapetana Temišvara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider