Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Živi bolje nego ministar

Neymar saznao loše vijesti, Saudijci i Brazilci razočarani

Liječnički testovi pokazuju da će Neymaru trebati još dva mjeseca oporavka. Brazilčev povratak na travnjak očekuje se tek u studenom…

Neymar u dresu Brazila (Foto: Afp)

Taman kada se činilo da je Neymarov povratak na travnjak blizu, liječnički testovi obavljeni proteklih dana utvrdili su da će mu trebati još dva mjeseca oporavka. Neymaru se nikamo ne žuri. Očito mu nije dosadno. Možda je malo razočaran, ali loše mu zacijelo nije; pije, puši, kocka, živi bolje nego ministar, da parafraziramo poznatog hrvatskog pjevača. 

Sve u svemu, sudeći prema videzapisaima svakojakih provoda i igranja pokera, čini se da mu produljenje odmora neće baš tako teško pasti. Dojam je da su puno nestrpljiviji i napetiji u njegovu saudijskom klubu Al-Hilalu i brazilskoj reprezentaciji. Kako prenosi saudijski Arriyadiyah, trener Al Hilala Jorge Jesus donio je odluku da ga registrira samo za nastup u azijskoj Ligi prvaka s obzirom na to da je prolongiran njegov povratak na travnjak.

Neymar do studenog izvan terena

Glavni problem je potreba za oslobađanjem kvote stranca. U azijskoj Ligi prvaka pravila se temelje na ligaškim regulama pojedinih država. Saudijske momčadi mogu prijaviti najviše deset stranaca, ali dva mjesta moraju popuniti igrači rođeni 2003. i mlađi.
Stoga klub iz Rijada s popisa mora izbaciti jednog od devet stranaca u svojim redovima: Bona, Koulibalyja, Cancela, Rubena Nevesa, Milinković-Savića, Malcoma, Mitrovića, Neymara ili Lodija.

Portugalski trener će konačan popis objaviti 11. rujna te je odlučio podijeliti posljednje mjesto između Lodija i Neymara. Mjesto brazilskog kapetana u domaćoj ligi će do siječnja zauzimati njegov sunarodnjak i bivši igrač Atletico Madrida.

Budućnost brazilskog lijevog beka krenula je neizvjesnim putem od onog koji je zacrtao nakon što je Al-Hilal doveo Joaoa Cancela i Miteba Al Harbija, dvojice odličnih igrača koji mogu igrati na istoj poziciji.

Razočaravajuća godina

Sve ukazuje na to da će Lodi uskoro potražiti novu sredinu. Što se tiče Neymara, prva godina brazilske superzvijezde u Saudijskoj Arabiji prošla je razočaravajuće. Stigao je u Al-Hilala sredinom kolovoza 2023. iz PSG-a za 80 milijuna eura odštete.

Odigrao je tek pet utakmica i upisao jedan i dvije asistencije, a onda se teško ozlijedio. Njegov izostanak nije se odveć osjetio u rezultatskom smislu; Al-Hilal je osvojio naslov državnog prvaka, domaći Kup i Superkup, no sigurno da su najveći saudijski klub i cijela liga patili u marketinškom smislu jer je Neymar doveden i plaćen kao suho zlato kako bi dodatno podigao zvjezdanu prašinu koja se posljednjih godina uskovitlala na pustinjskom pijesku te naftom prebogate bliskoistočne arapske zemlje.

Saudijcima jamačno nije bilo drago gledati kako se Neymar ludo provodi za vrijeme rehabilitacijskog procesa dok mu na račun kapaju petromilijuni. Preskupo ih stoji da bi im bilo svejedno.

Brazilci s nestrpljenjem očekuju Neymarov povratak

Ispada da su Saudijci bacili novac u vjetar i jasno da nisu baš preoduševljeni brazilskim nogometnim hedonistom.
S druge strane, brazilska reprezentacija jedva čeka Neymarov povratak. Brazil prolazi kroz krizno razdoblje. Copa America bila je razočaravajuća za Selecao jer nove brazilske zvijezde ne igraju na očekivanoj razini, pa brazilska javnost s nestrpljenjem očekuje Neymarov povratak u nacionalni dres.

No veliko je pitanje kakve će posljedice ostaviti teška ozljeda i dugo izbivanje s terena te može li još igrati na visokoj razini? Nije više cvijetu mladosti, na leđima su mu 32 godine i brojne ozljeda, a dojam je da više nema pretjerane volje za treningom i vraćanjem forme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook