Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Novo priznanje

Vatreni postaju elitna nogometna nacija: Ugledni L'Equipe uvrstio dva Hrvata u momčad godine

Francuski LEquipe je sastavio najbolju momčad godine i uvrstio dva hrvatska nogometna reprezentativca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odbrojavamo sitno do kraja 2022. godine u kojoj je hrvatska nogometna reprezentacija ponovo briljirala. Vatreni su izborili plasman na poluzavršnicu Lige nacija, ali i osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

To je hrvatskom nogometu donijelo novo priznanje, i to od uglednog francuskog lista L'Equipea koji je sastavio najbolju momčad ove godine.

U najbolju jedanaestorku uključili su dva hrvatska nogometaša, Luku Modrića i vjerojatno najveće otkriće Svjetskog prvenstva, Joška Gvardiola.

Na vratima je Thibaut Courtois, koji je imao sjajnu godinu na vratima madridskog Reala, dok njegova reprezentacija nije briljirala na prvenstvu u Katru.

Cesc Fabregas Legendarni nogometaš otkrio koga želi dovesti u Chelsea: Izabrao bivšeg dinamovca divider

U posljednju liniju uvrstili su Kylea Walkera, Virgila Van Dijka, Gvardiola i Thea Hernadeza, dok su središnji red rezervirali za Luku Modrića i bivšeg mu suigrača Casemira, koji je ovog ljeta preselio u Manchester United.

Napad je pak krcat zvijezdama, kao što su Lionel Messi, Kevin De Bruyne, Karim Benzema i Kylian Mbappe.

Na klupskoj razini najviše igrača u momčadi godine ima madrski Real, tri nogometaša, dok Manchester City i PSG imaju po dva igrača. Poslije francuske nogometne reprezentacije, najviše igrača pak imaju Hrvatska i Belgija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider