Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Unosan i uspješan biznis

Novi vrhunski posao Porta: Velikani "ratuju", a oni će masno zaraditi

Klub koji je poznat po fenomenalnim izlaznim transferima ponovno ima vrijednu robu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James Rodriguez stigao za 7.35 milijuna iz argentinskog Banfielda, prodan u Monaco za 45 milijuna eura. Hulk kupljen za 5.5 milijuna iz japanskog Tokyo Verdyja, prodan u Zenit za 40 milijuna eura. Radamel Falcao doveden za 5.43 milijuna iz River Platea, prodan u Atletico Madrid za 40 milijuna eura.

To su tri najuspješnije prodaje u povijesti Porta, kluba koji ima fantastičnu transfer politiku.

Zahvaljujući razgranatoj mreži skauta diljem svijeta, Porto iz godine u godinu uspijeva pronaći i za relativno malene iznose dovesti talentirane nogometaše.

Ti igrači kad jednom stignu u Porto ostanu u klubu onoliko dugo dok se ne etabliraju na visokoj razini i onda se dogodi da veći i bogatiji europski klubovi počnu kucati na vrata. Porto se tad niti ne drugi zadržati ih već je jedini cilj pokušati izvući što veću odštetu, s kojom će se onda dovesti još nekoliko talenata koji obećavaju. I tako u krug, već godinama, a ono što je posebno zapanjujuće jest je Porto redovit na kontinetalnoj sceni i da mu rezultati nimalo ne pate.

Ovog ljeta stigao u Europu za "sitniš"

Najnoviji takav primjer je Eder Militao, 20-godišnji Brazilac koji ovog ljeta, prije manje od pet mjeseci, stigao u Porto za četiri milijuna eura iz Sao Paula, a već ove zime ga žele dovesti Liverpool i Manchester United.

Militao, po vokaciji stoper koji može igrati i na desnom beku i kao zadnji vezni, iza sebe ima sjajnu polusezonu, u kojoj je imao niz zapaženih nastupa, kako u prvenstvu Portugala i Kupu, tako i u Ligi prvaka gdje je postigao i jedan pogodak.

Trenutna tržišna vrijednost mu je (prema Transfermarktu) 20 milijuna eura, a portugalski Record piše kako su u klubu svim zainteresiranima poslali poruku da je cijena za Militaa 50 milijuna eura.

Unitedova obrana je već neko vrijeme očajna

Manchester Unitedu bi, s obzirom na ogromne probleme koje ima u obrani već duže vrijeme, mladi Brazilac sasvim sigurno dobro došao, ali veliko je pitanje hoće li Crveni vragovi ići u realizaciju ovog transfera, jer nedavno su čelnici kluba s Old Trafforda poručili prijelaznom menadžeru Oleu Gunnaru Solskjaeru kako u siječnju nikakve kupovine ne dolaze u obzir već se novi igrači mogu angažirati isključivo putem posudbi.

Kloppu se ozlijedila dva stopera

Što se Liverpoola tiče, Jurgen Klopp ima glavobolje jer su mu trenutno ozlijeđena dvojica stopera, Joe Gomez i Joel Matip, te je, pišu engleski mediji, označio dovođenje Militaa kao svoj prioritet u siječanjskom prijelaznom roku.

Gdje god mladi Brazilac ode (ako bude odlazio već sad), jasno je kako će Porto na njemu masno zaraditi, a lako moguće i postaviti klupski rekord.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider