Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjene od temelja

Prvi korak u uzletu prema vrhu: Arapi u Newcastle dovode jednog od najboljih svjetskih trenera

Nakon nedavnog otkaza njega još uvijek plaća Tottenham, ali papirologija neće biti nikakav problem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako službena transakcija prodaje Newcastlea od Mikea Ashleyja novim vlasnicima iz Saudijske Arabije nije dovršena, već se špekulira o tome koji će biti prvi potezi Saudijaca nakon što preuzmu Svrake.

Formalizacija posla očekuje se uskoro i kad sve bude gotovo, Newcastle će biti spreman za novu eru u kojoj se najavljuju velike stvari.

Želja saudijskog prijestolonasljednika Mohammada Bin Salmana jest podići Newcastle do tolikih visina da se redovito bori za osvajanje Premierlige i Lige prvaka, a jasno je kako će na tom putu klub morati doživjeti tektonske promjene koje se naročito tiču pojačavanja prve momčadi.

Najbolji dostupni svjetski trener

Prvi je korak u tom smjeru, piše Sky Sports, dovođenje Mauricija Pochettina za novog trenera.

Pochettino je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz u Tottenhamu, gdje je došlo do zasićenja i od tada je bez posla, ali ga Spursi i dalje plaćaju, sve dok mu ne istekne ugovor ili ne pronađe novi klub.

Čini se da će prije biti opcija broj dva jer Saudijci i njihovi operativci smatraju, s pravom, kako je preduvjet za slaganje vrhunske momčadi dovođenje pravog trenera, a Pochettino to svakako jest (mnogi se slažu u tome da je on trenutačno najbolji dostupni trener na svijetu).

Astronomska godišnja plaća

Argentinski stručnjak neko se vrijeme provlačio kao favorit za klupu Real Madrida, spominjao se i interes Manchester Uniteda pa je jasno da Newcastle mora imati poseban adut kako bi ga zainteresirao da dođe na sjeveroistok Engleske.

Taj adut su odriješene ruke u ovom megaprojektu i, naravno, novac. Sky Sports piše kako Pochettinu nude godišnju plaću od 19 milijuna funti, što je gaža veća od svih ostalih trenera u Premierligi, izuzev Pepa Guardiole, koji u Manchester Cityju godišnje zarađuje 20 milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider