Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promijenio smisao Barce

Messi pred ugovorom života: "Srušio je sve granice, svi mu se dive, čak i suparnički navijači''

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kazao je u razgovoru za ESPN da Barcelona priprema novi ugovor za argentinskog majstora Lionela Messija (31) kako bi ga do kraja karijere zadržala na Camp Nouu.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi krajem 2017. godine, uz rekordnu plaću od čak 50 milijuna eura godišnje, potpisao je ugovor sa Barcelonom do 2021. godine, ali u Barceloni se žele dodatno osigurati.

"Lionel je srušio sve granice, svi mu se dive, čak i suparnički navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor", kazao je Bartomeu te dodao:

"Messi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dvije godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i vjerujem da je još dosta uspješnih godina ispred njega."

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena stigao je u Barcelonu s 13 godina i u svojoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za ''Blaugranu''.

Lionel Messi (Foto: AFP) Messi je Barcino božanstvo: Papa će to teže prihvatiti, ali Valverde to dobro zna divider

U dresu katalonskog velikana osvojio je čak 32 trofeja, pri čemu četiri Lige prvaka i devet naslova španjolskog prvenstva. Oborio je i niz rekorda te postao najbolji strijelac u povijesti kluba s 594 gola u službenim susretima.

"Messi je promijenio čitav smisao Barcelone. Uvijek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovjek za jedan klub. Odnos s Barcelonom je više od terena, on je vječan. Želimo da ostane u klubu i nakon završetka igračke karijere", naglasio je Barcelonin predsjednik.

Bartomeu je dodao i kako se klub polako priprema za ''život nakon Messija''.

"Možda će Messi za tri, četiri ili pet godina reći: U redu, prestajem igrati nogomet. Mi pripremamo klub i za budućnost, za vrijeme nakon Lea. Želimo uvijek biti vrhunski klub, tako da je to način rada, ulaganja, ali i preuzimanja rizika. Ulažemo u mlade igrače, u domaće igrače iz La Masije, ali i na dovođenje igrača iz drugih klubova, samo da bismo zadržali tu razinu izvrsnosti", poručio je Bartomeu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider