Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesne brojke

Messi je Barcino božanstvo: Papa će to teže prihvatiti, ali Valverde to dobro zna

Barcelona se još jednom čudesno spasila, ovaj put protiv Villarreala.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nevjerojatnu su utakmicu odigrali Villarreal i Barcelona u kasnom terminu od 21:30, ali tko je ostao budan, itekako mu se isplatilo pogledati ovu golijadu u kojoj smo vidjeli čak osam pogodaka.

Barcelona je vodila s 2:0 i mislilo se da će bez nekoliko ključnih igrača (Messi, Rakitić, Pique) lako slaviti u gostima, no Žuta podmornica do 90. minute zabila je čak četiri komada i preokrenula na 4:2. No tada na scenu stupa prvo Lionel Messi, koji je ušao u igru, a onda i Luis Suarez, koji zabija za 4:4 doslovno iz zadnjeg udarca na utakmici.

Bio je to epski povratak Barce u sudačkoj nadoknadi za bod koji bi im mogao značiti mnogo više nego što mnogi misle. Za početak, Barca u subotu dočekuje Atletico u pozitivnom raspoloženju zbog ovakve završnice iako su dobili vrlo snažno upozorenje da se protiv prvog pratitelja ne smiju nimalo opustiti.

Zanimljivo je bilo vidjeti Ernesta Valverdea kako neutješno sjedi na klupi pred kraj utakmice kada su domaćini poveli s dva razlike. Znamo da on nije trener koji će previše toga prepustiti slučaju, no sugerirali su mu da ipak odmori neke od najvažnijih igrača uoči subote i dolaska Atletica.

Messi jedini u zadnjih 12 godina s najmanje šest golova iz slobodnjaka

Možeš mijenjati sve, ali Messija ne, razmišljao je u tom trenutku Valverde, a ubrzo je Argentinac pokazao da je takvo razmišljanje sasvim opravdano.

Messi je zabio novi pogodak iz slobodnog udarca, što je već šesti u prvenstvu ove sezone. Nevjerojatan je sljedeći podatak: jedini čovjek u najjačim europskim ligama koji je od 2007. zabijao najmanje šest pogodaka iz slobodnih udaraca zove se znate već kako.

Papu Franju nedavno su upitali smije li se Messija zvati Bogom. Odgovor je bio negativan, ali on je uistinu Barcino božanstvo. Bio mu je ovo 32. pogodak u La Ligi ove sezone i čak 42. za Barcu u svim natjecanjima. No dijeli zaslugu za još polovicu pogodaka jer ima čak 21 asistenciju.

Messiju za gol u La Ligi treba 70, a u Ligi prvaka 60 minuta. U oba natjecanja ima više pogodaka nego nastupa.

''Naravno da postoji 'Messidependence'', rekao je na press-konferenciji Valverde, koji nije ni pokušao demantirati da njegova momčad previše ovisi o Messiju.

''Ovisnost o Messiju postajala bi i u bilo kojem drugom klubu na svijetu, ali kada ga nema, i dalje moramo nekako zabijati i pobjeđivati.''

U subotu Barcelona ima prvu meč-loptu. Ako na Camp Nouu padne Atletico, pripreme za treći naslov u nizu mogu početi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider