Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Angelovski preuzeo Goricu na preporuku jednog igrača iz HNL-a: "Puno nam je pomogao"

Bivši izbornik Sjeverne Makedonije Igor Angelovski preuzeo je klupu Gorice.

Nakon šest uspješnih godina na klupi reprezentacije Sjeverne Makedonije, Igor Angelovski naslijedio je Samira Toplaka na klupi Gorice.

Stigao je s kvalitetnim izborničkim referencama, jedini je on uspio odvesti makedonsku reprezentaciju na veliko natjecanja, bilo je to Europsko prvenstvo 2020. godine, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru pobijedio je Njemačku u gostima.

Za vrijeme njegovog mandata makedonska je reprezentacija skočila za točno sto mjesta, sa 162. na 62. mjesto FIFA-ine ljestvice.

gol expired Izraelski novac oživljava projekt Kantride? ''Mislim da je to još daleko od realizacije'' divider

"Ponosan sam na to što sam ostvario jer sam Makedonac. Kada radite za svoju zemlju i kada ostvarite takav uspjeh, to je dobro za cijelu državu. Dobro se sjećam kakva je bila euforija u Makedoniji, ali to je jedna lijepa prošlost", rekao je Angelovski u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Sada će svoje trenersko umijeće testirati u hrvatskom nogometu. 

"HNL nudi mogućnost dokazivanja, mislim da je to trenutno bila najbolja opcija za mene i moju karijeru", kazao je makedonski trener.

Kapetan Dinama posebni savjetnik u poslu

Predsjednik Gorice i dopredsjednik HNS-a, Nenad Črnko dobro zna što očekuje od novog trenera i otkriva tko je bio poseban savjetnik u cijelom poslu:

"Najviše nam je tu pomogao Arijan Ademi, kapetan Dinama koji je rekao sve najbolje o makedonskom treneru. Naravno da smo imali još neke dodatne konzultacije.

gol expired Kako je Ante Erceg završio u Istri: Nije ni trebao biti tu, ali igrom slučaja otvorila mu se prilika divider

Ono što je napravio s Makedonijom, a najvažnije stvorio je atmosferu u svlačionici, je velika stvar. Usadio im je samopouzdanje i to je ono što očekujemo od njega", rekao je Črnko.

"Motiviran sam za rad u Gorici za koju sam znao da ima kvaltetnu momčad, a to sam i vidio nakon dva dana treninga. Mislim da će nam ta kvaliteta donijeti bolje rezultate"; rekao je Angelovski kojeg brzo čeka novi ispit, i to protiv hit-momčadi prvenstva, Varaždina.

Tablica HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider