Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li spreman za izazove?

Novi trener Dinama već je bio blizu klupe, ali Mamić je zagrmio: "Tko si ti, Nikola Jurčeviću?"

Nikola Jurčević se iz drugog pokušaja vratio na klupu Dinama - 2010. pregovori su završili javnim prozivanjem Zdravka Mamića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 2006. godine radio je kao pomoćnik Slavena Bilića. Najprije Vatreni, potom Lokomotiv, Bešiktaš i West Ham. Sve odreda vrlo prestižne nogometne adrese, no Nikola Jurčević nikad u svojim razmišljanjima nije prekrižio povratak samostalnoj karijeri. O tome je za Dnevnik Nove TV govorio i na lanjskim pripremama West Hama.

"Naravno da imam ambicije, ako se otvori prava kombinacija, da počnem ponovno raditi samostalno'', rekao je tada Jurčević.

Prvi samostalan posao Jurčević je dobio kao trener Zagreba 2002., a godinu kasnije stigao je poziv iz Maksimira. Njegov igrač u Dinamu tada je bio i Branko Strupar.

"Super smo relaciju imali, u to doba ja i Edo Mujčin smo bili najstariji. Bilo je superkorektno sve, nažalost nismo uspjeli tada osvojiti duplu krunu, osvojili smo Kup. Ali, imali smo super relaciju i bio je korektan trener, dobar odnos smo imali", rekao je Strupar, nogometaš Dinama u sezoni 2003/2004.

Nakon odlaska iz Dinama vrlo je kratko radio u Austriji i Slaven Belupu, a potom je krenula era sa Slavenom Bilićem. Zanimljivo, Jurčević je 2010. bio jako blizu povratka u Dinamo. Pregovarao je s braćom Mamić, no sve je završilo javnim prozivanjem Zdravka Mamića.

''Moj brat i ja nismo jednu riječ pred ni jednom osobom izgovorili o razgovoru s Jurčevićem i detaljima, a onda taj isti Jurčević kojeg smo moj brat i ja i Dinamo gledali kao naše dijete napiše nakon članka koji je objavio Jutarnji list, napiše mom bratu poruku 'sramite se, znao sam da ste takvi'. Ma tko si ti, Nikola Jurčeviću?''

Novi trener Dinama posljednjih je 12 godina bio pomoćnik. Može li to biti problem pri povratku na klupu modrih?

"Mislim da je samo napredovao. Bio je u stručnom stožeru reprezentacije sa Slavenom. Slaven je nakon toga bio u tri, četiri velika kluba i sigurno je skupio dovoljno iskustva. Ima pedigre, pošto je već bio samostalni trener i sad nakon skoro 15 godina opet u Dinamu i ja mu želim svu sreću", kaže Strupar.

S obzirom na trenerska iskustva u Maksimiru posljednjih 15-ak godina, sreća mu sigurno neće biti na odmet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider