Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maksimir kao san

Novi stadion Dinama: Ove fotografije golicaju maštu navijača već tri godine

Kako će izgledati novi Dinamov stadion?

Prijedlog novog stadiona Maksimir (Foto: gnkdinamo.hr)

Ova je srijeda poseban, da kažemo još jednom i povijesni, dan za Dinamove navijače. Grad Zagreb, Vlada RH i Zagrebačka biskupija napokon su postigli dogovor oko zemljišta na kojem se nalazi poznati stadion Maksimir, a time je napokon i pravno omogućeno da se ruši dotrajali stadion i gradi novi.

Pravno-imovinski spor trajao je čak 27 godina, još od 1997. godine.

Hoće li i kada novi stadion biti izgrađen ostaje za vidjeti, jer prečesto su političari obećavali stadion u ovoj zemlji da bismo bilo čije najave uzimali zdravo za gotovo. Sada slijedi onaj najteži dio, a to je osiguravanje financiranja projekta novog Maksimira.

Ono što golica maštu Dinamovih navijača jest izgled stadiona. Taj korak, neki gotovi projekt, tek treba krenuti u izradu, no već tri godine u javnosti se mogu vidjeti fotografije zamišljenog novog Dinamovog stadiona.

Kako u Dinamu vide novi Maksimir

Zagrebački klub kroz tri je fotografije predstavio svoju želju kako bi novi Maksimir trebao izgledati. Bilo je to u travnju 2021. godine. 

Ovo nije gotovi projekt novog Dinamovog stadiona, nego tek vizualni identitet koji bi u klubu željeli za svoj novi stadion. Javni natječaj za pravi projekt tek će se raspisati krajem 2024. godine.

Potpisivanje sporazuma "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov divider

Podsjetimo kako je Dinamo najavio svoj prijedlog.

''Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Prijedlog novog stadiona Maksimir Prijedlog novog stadiona Maksimir (Foto: gnkdinamo.hr)

Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parkirne kapacitete - 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever.

Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

Prijedlog novog stadiona Maksimir Prijedlog novog stadiona Maksimir (Foto: gnkdinamo.hr)

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

Procjenjujemo da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura.
Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom'', stajalo je tada na stranicama GNK Dinama.

Zanimljivo, autor ovog idejnog rješenja aktualni je kandidat za predsjednika kluba s navijačke liste ''Dinamo iznad svih'', Otto Barić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider