Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
klub je paraliziran

Novi soj virusa napao Hajduk? Uzorci hitno idu za Zagreb

Vjerojatno će biti odgođen i veliki derbi s Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je poharao koronavirus zbog čega je odgođena utakmica protiv Slaven Belupa, a pod velikim upitnikom je i najveći derbi s Dinamom 21. veljače.

Splitski klub objavio je da će zatražiti odgodu jer je u njegovim redovima čak 20 zaraženih od 33 člana ekspedicije za utakmice u Osijeku i Rijeci. Zaraženo je 12 igrača i osam članova stožera.

Ovakvo masovno širenje neočekivano je, pa će splitski epidemiolozi u ponedjeljak poslati uzorke u Zagreb kako bi otkrili radi li se o novom soju koronavirusa, tzv. britanskom soju, pišu Sportske novosti.

gol expired Rijeka tri mjeseca bez domaće pobjede: Istra im uzela bod nakon devet uzastopnih poraza divider

Nitko od Hajdukovih članova nije bio u inozemstvu pa je teško dokučiti odakle bi došao "novi" virus. Jedina iznimka je Marco Fossati koji je u četvrtak postao novim igračem splitskog kluba, kada su članovi Hajdukove ekspedicije već bili u samoizolaciji.

No, pričekajmo riječ epidemiologa nakon dodatnih testiranja, vjerojatno u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević ili u Institutu Ruđer Bošković, jer se običnim PCR testom ne može utvrditi radi li se o običnom ili mutiranom soju virusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider