Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan niz stao, drugi još traje

Rijeka tri mjeseca bez domaće pobjede: Istra im uzela bod nakon devet uzastopnih poraza

Rijeka je zadnji put na Rujevici slavila u HNL-u još 8. studenog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 21. kola Prve HNL Rijeka i Istra 1961 su na Rujevici odigrali 1:1, a oba gola pala su u prvih sedam minuta.

Rijeka je ovim rezultatom nastavila krizu rezultata upisavši samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, dok su gosti iz Pule osvojili prvi bod nakon pet uzastopnih susreta i to pod vodstvom novog trenera Danijela Jumića koji je prije tri dana naslijedi Fausta Budicina.

Rijeka već više od tri mjeseca, od 8. studenog 2020., nije slavila u prvenstvu na Rujevici. Istra je pak izbjegla poraz od Rijeke nakon devet uzastopnih poraza u službenim utakmicama (10 računamo li i jednu prijateljsku).

Gržan je šokirao Rijeku već u 5. minuti susreta. Nakon sjajne akcije gostiju izbio je "jedan na jedan" ispred Nevistića i lijepo zabio.

Međutim, vrlo brzo je stigao odgovor domaćina. Samo dvije minute kasnije Rijeka je izjednačila, a pogodak je postigao Murić naciljavši prizemnom loptom suprotni kut.

gol expired Ugrizao protivnika i zgrozio svijet nogometa: Pogledajte incident, Suarez je beba za njega divider

U 11. minuti Istra je zabila i drugi pogodak, Gržan je asisitrao Lončaru koji je s pet metara zabio za novo vodstvo. Međutim, nakon asistencije VAR-a pogodak je poništen jer je Gržan u začetku akcije igrao rukom.

U 26. minuti domaćin je mogao do vodstva, no Andrijašević je pucao preko gola. U 71. minuti sjajnu priliku imao je i Arsenić, ali je i on promašio. Samo minutu kasnije Andrijašević je pucao iz velike blizine nakon kornera, ali nije bio precizan.

Gosti su najbolju priliku u nastavku imali u 80. minuti, kada je Blagojević dobio "rolicu" na 16 metara, ali je prebacio cijela vrata.

Rijeka je i dalje četvrta sa 31 bodom, dok je Istra na začelju sa 14 bodova, četiri manje od Lokomotive.

Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 48 bodova, tri više od Osijeka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider