Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
smirit će ih hrvatom?

Novi preokret u Kijevu, navijači opet bijesni: Trener najvećeg rivala ipak se predomislio

Mircea Lucescu ipak ostaje na klupi kijevskog Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Vječni'' trener Šahtara iz Donjecka, najvećeg rivala kijevskog Dinama od ukrajinske neovisnosti, Mircea Lucescu ipak ostaje na klupi kluba iz glavnoga grada. Jučer je objavio kako ipak preuzima Dinamo, a njegova objava došla je samo dan nakon što je kazao kako je odustao od angažmana zbog neslaganja pristalica kluba koji vremešnom Rumunju ne mogu oprostiti što je dugi niz godina trenirao njihove najveće suparnike.

Lucescu (75) ipak se dogovorio s predsjednikom Dinama Ihorom Surkisom, koji je uvjerio Rumunja da preuzme slavni ukrajinski klub.

gol expired Mogao je biti heroj, a postao je predmet sprdnje: Uspio je ovo promašiti za pobjedu, a to je bio tek početak divider

"Predsjednik me uvjerio da ipak dođem u Dinamo. Moja jučerašnja odluka bila je u najboljoj vjeri da ne uzrokujem nevolje za Dinamo", priznao je Lucescu, koji je osvojio čak 22 trofeja sa Šahtarom, koji je trenirao između 2004. i 2016., uključujući i osvajanje Kupa UEFA 2009. godine.

Ukrajinski mediji spominju i ime Ognjena Vukojevića kao mogućeg Lucescuova pomoćnika, vidjet ćemo hoće li to smiriti uzrujane navijače.

Tijekom 40-godišnje trenerske karijere Lucescu je vodio reprezentacije Rumunjske i Turske, kao i Inter Milano, Galatasaray, Bešiktaš i Zenit St Petersburg.

Dinamo je najpopularniji klub u Ukrajini s 15 ligaških titula, ali je zadnju sezonu završio kao drugi s čak 23 boda manje od Šahtara, koji sada ima četiri naslova u nizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider