Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić mora biti zabrinut

Gradski ured donio odluku: Antolić ostaje u Dinamu, Skupština pravovaljana!

Gradski ured proglasio je odluku razješenja Antolića ništavnom.

Krešimir Antolić (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba utvrdio je da skupština Dinama koja je održana 12. prosinca nije u skladu sa Statutom kluba donijela odluku o razrješenju Krešimira Antolića s mjesta člana uprave.

Gradski ured je tu njegovo razrješenje proglasio ništavnim.

GNK Dinamo se danas oglasio službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cjelosti:


''Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba proveo je nadzor nad prijavom podataka GNK Dinamo, a nastavno na "Prijavu nepravilnosti u slučaju povrede statuta ili drugog općeg akta GNK Dinamo" podnesenu od strane članova Kluba i člana Skupštine Kluba.

U zapisniku izvršenog nadzora te pregledom dostavljene dokumentacije, od strane Gradskog ureda utvrđeno je sljedeće:

1. Članovi Skupštine predloženi iz redova povjerenika, točnije njih osam, nisu na početku sjednice Skupštine 12. prosinca 2022. verificirani za članove Skupštine iz redova povjerenika te isti nisu članovi Skupštine i nisu imali pravo glasa na predmetnoj sjednici Skupštine održanoj 12. prosinca.

Martić i Mektić Odluka je pala, evo tko mijenja Marina Čilića za dvoboj s Austrijom divider

2. Izbor dva nova člana Skupštine nije valjan jer nije proveden kandidacijski postupak koji prethodi izboru novih članova Skupštine na formalno dopustiv način sukladno Statutu Kluba. Verifikacijsko povjerenstvo, nakon što je na početku sjednice Skupštine konstatiralo da Skupština ima kvorum za pravovaljano donošenje odluka, jer je bilo nazočno 67 članova Skupštine, nije nakon izbora predložena nova dva člana iste verificiralo te isti nisu mogli sudjelovati u daljnjem radu i odlučivanju na sjednici Skupštine Kluba 12. prosinca 2022.

3. Nadležni Gradski ured utvrdio je da odluka Skupštine Kluba cit. "Većinom od 40 glasova, uz 17 glasova protiv i 4 suzdržana glasa razriješen je član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić" nije donesena u skladu sa Statutom Kluba. Kako je odredbom članka 35. točke 5. Statuta Kluba utvrđena isključiva nadležnost Izvršnog odbora da imenuje i razrješava predsjednika Uprave i članove Uprave Kluba, kao što je Izvršni odbor na sjednici 31. svibnja 2021. izabrao članove Uprave na mandat od četiri godine, a što je potvrđeno pravomoćnim rješenjem istog Gradskog ureda od 28. lipnja 2021., nesporno je da, sukladno Statutu Kluba, odluku o razrješenju člana Uprave samostalno donosi Izvršni odbor, a ne Skupština.

Bruno Martini Šok u Francuskoj, legenda osuđena: Nećete vjerovati koliku je kaznu dobio za pedofiliju! divider

Neovisno o utvrđenim nepravilnostima te činjenici da je u postupku utvrđeno da status članova Skupštine nije imalo 8 predstavnika iz redova povjerenika i dva nova na sjednici izabrana člana, sjednica Skupštine Kluba održana 12. prosinca 2022. imala je i bez istih potreban kvorum za pravovaljano donošenje odluka.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider