Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat se razbuktava

Nova runda obračuna u Dinamu: Mamić zakazao presicu na kojoj planira uzvratiti udarac

Novi nastavak borbe za vlast u Dinamu! Anonimnom prijavom Zdravko Mamić i njegovi preostali saveznici u Dinamu kazneno su prijavljeni za "zločinačko udruživanje". Evo zbog čega i što to znači za nastavak ove borbe za vlast u Maksimiru.

Iako Zdravko Mamić već godinu i pol u Dinamu formalno nema nikakvu vlast, kazneno je prijavljen za čitav niz akcija, pritisaka i prijetnji službenoj upravi kluba, upravo za to razdoblje. Anonimno, Mamić i njemu odani ljudi u klubu optužuju se za zločinačko udruživanje.

U prijavi stoji da je razvlašteni i odbjegli Zdravko Mamić od Uprave kluba tražio prodaju Mislava Oršića još prije godinu dana. Zatim kupnju igrača Marka Pjace, Lukasa Kačavende i ostalih. Zatim imenovanje sportskim direktorom Romea Jozaka i trenerom Darka Milaniča. A kad to nije ispunjeno, tada su na mobitele čelnika kluba stizale prijetnje.

Stoji li aktualna klupska vlast iza prijave protiv Mamića?

Stoga se nagađa se da je s prijavom protiv Mamića povezana upravo aktualna klupska vlast, ali oni o tome ne žele govoriti.

A samo nekoliko sati ranije politička tijela (Gradski ured za upravu te državna ministarstva sporta i uprave) zatražila su hitna izvješća o Dinamu, pa je sve bliže političko rješenje situacije u Maksimiru.

"Mora se presjeći. Politika se načelno ne bi smjela miješati, ali ovdje se radi o kriminalu", smatra Ivica Medo, kolumnist gol.hr-a.

Tako sad traje utrka s vremenom: čekaju se ministarstva i uredi, a paralelno i sazivanje izvanredne skupštine Dinama, koja bira upravu i mijenja statut kluba.

Politika će dati zadnju riječ?

"Hoće li skupštinari nastaviti po istom ili presjeći na logičan način, s novim ljudima i novim statutom", pita se Medo.

A kome će se skupštinari prikloniti (možda na kraju nekom trećem!), uvelike će ovisiti upravo o politici.

"Tko zna, možda je taktika politike da se dvije strane izbombardiraju pa onda oni uđu i riješe. Nadam se da će doći nova, poštenija vlast u Dinamo", poželio je Medo.

Već ovaj četvrtak u podne slijedi novi bombastičan nastavak: Zdravko Mamić najavio je novu press-konferenciju u Mostaru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider