Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što slijedi?

Antolićeva struja je pokazala moć, ali sigurno je da iznošenje prljavih detalja neće prestati

Nova runda obračuna u zagrebačkom Dinamu. Nakon što je propao pokušaj smjene Krešimira Antolića i sazivanja izvanredne Skupštine kluba od struje koja naginje Zdravku Mamiću, Izvršni odbor u kojem većinu drži struja naklonjena Antoliću i Barišiću, povukao je potez. Epilog: prekid članstva za četvoricu članova kluba.

Na dnevnom redu u Dinamu: sjednica Izvršnog odbora, prva otkako su krenule otvorene borbe između Mamićeve i Antolićeve struje. Jasno je bilo da se nešto sprema u maksimirskoj kuhinji, ubrzo smo doznali i što.

Nakon manje od sat vremena zasjedanja, velikom većinom glasova, iz članstva Dinama izbačeni su redom: Miroslav Rožić, Nikola Polak, Andrej Meniga i Damir Zorić.

Četvorka je, stoji u obrazloženju kluba, postupala protivno ciljevima kluba te u više navrata postupala na način koji je protivan Statutu kluba.

Procedura je takva da se izbačeni članovi mogu žaliti Nadzornom odboru. A kako su izbačeni svi koji su ga sačinjavali, ne mogu više niti to.

Ima li ovaj manevar utjecaja na konačni obračun?

"Sasvim sigurno može imati budući da je ta Antolićeva struja jasno pokazala svoju poziciju unutar kluba i potvrdila da ima većinu u Izvršnom odboru. Međutim, u Skupštini je dijametralno suprotna situacija, tamo većinu ima struja Zdravka Mamića. Ono što je sada sasvim razvidno je da do te izvanredne Skupštine neće niti doći. Zašto je to bitno? Zato jer bi se puno toga trebalo znati nakon te redovne sjednice Skupštine 9. ožujka. Dođe li do pobjede Mamićeve struje, oni će postaviti svoj Izvršni odbor, kadrovirati unutar Dinama, pa bi u tom slučaju Krešimir Antolić izvisio", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

"Dok traje ovaj cirkus, svako malo u javnost izlaze prljavi detalji. Ono u što smo posve sigurni je da sve ovo neće tek tako prestati", zaključio je Forjan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider