Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novo normalno

Navijači na Poljudu nakon dugih devet mjeseci: Za ulazak su morali ispuniti barem jedan od pet uvjeta

Hajduk i Zrinjski igraju generalnu probu pred novu sezonu na Poljudu pred tri tisuće navijača.

Dok je Dinamo već krenuo u novu europsku sezonu, Hajduk večeras igra posljednju pripremu utakmicu pred svojim navijačima na Poljudu, prvi put nakon devet mjeseci.

Za ulazak na Poljud vrijedi COVID-19 pravila, što znači da se navijači moraju priviknuti na nova pravila koja će vrijediti za sve utakmice sezone koja samo što nije počela.

Novi protokol kaže da navijači mogu na tribine u pet razlitičitih scenarija:

1. Navijači trebaju imati potvrdu da su primili obje doze cjepiva

2. Navijači trebaju imati potvrdu da su primili jednu dozu cjepiva i da su prebolili koronavirus u posljednjih šest mjeseci 

3. Navijači trebaju imati potvrdu da su prebolili koronavirus u posljednjih šest mjeseci

4. Navijači smiju na stadion ako imaju negativan PCR test koji je star maksimalno 72 sata

5. Navijači smiju na stadion ako imaju negativan brzi antigenski test star najviše 48 sati

Navijači podijeljenog mišljenja

Iz tog razloga, Hajduk je organizirao brzo antigensko testiranje po nešto nižim cijenama za svoje navijače na Turskoj kuli, umjesto 150 kuna, navijači su plaćali 100 kuna.

"Sve je tu, sve smo napravili. Mislim da neće biti problema s ulaskom na stadion, s negativnim testom sigurno neće", kazao je jedan od navijača, dok drugi smatra kako će se na stadion moći kao i prije, bez potvrda.

"Ne znam, bit će jako teško. Nadam se da će nas puštati na stadion kao i prije, prošla sezona je bila odlična, samo su navijači nedostajali. Nadam se da će i ova sezona biti takva, ali samo s navijačima na tribini". 

Već ovaj vikend kreće nova sezona 1. HNL

Već ovaj vikend kreće nova sezona 1. HNL, a uskoro i splitska momčad otvara europsku sezonu protiv kazahstanog Tobola. Tri tisuće najvjernijih navijača koji su kupili kartu za ovu utakmicu protiv Zrinjskog, ima izrazito visoka očekivanja za novu sezonu.

Naročito nakon što je potvrđen ostanak Marka Livaje i Lovre Kalinića, a tu je još nekoliko pojačanja poput Josipa Eleza, Josipa Vukovića, Jana Mlakara, Gerga Lovrencsicsa.

Jasno da ambicije rastu s takvim pojačanjima, neće se spominjati titule i trofeji, ali nije potrebno puno da se pokrene euforija u Splitu.

Novu sezonu Hajduk otvara protiv Lokomotive u subotu, s početkom u 18:55.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider