Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SITUACIJA SE NE SMIRUJE

Nova epizoda mostarskog navijačkog rata: Uz prijetnju pištoljem upali u stan i oteli transparente!?

Nastavlja se rat na ulicama između mostarskih navijačih skupina.

Navijačka baklja (ilustracija) (Foto: Getty Images)

Prije nešto manje od mjesec dana, dogodio se žestoki navijači sukob u Mostaru, unutar kojeg su navijač Veleža, poznati pod imenom Red Army, u zasjedi pričekali navijače Zrinjskog, Ultrase, te im oteli čak devet transparenata s kojima su ovi ukrasili tribinu na netom prije tog završenoj utakmici.

Ta priča sad se nastavila, ali u podosta ružnijem tonu, koji nam otkriva da situacija na ulicama Mostara nije nimalo dobra.

Naime, kako javljaju razni mediji iz BiH, uključujući Crnu-Hroniku, jučer je provaljeno u stan jednog navijača Veleža, za kojeg se znalo da u svom posjedu ima transparente.

Mediji iz Sarajeva tvrde jedno, navijači Zrinjskog drugo

Kako stan nije bio prazan, prema navodima tamošnjih medija, pod prijetnjom pištoljem oduzeto je nekoliko transparenata navijača Veleža, uključujući njihov udarni. Ali i svi ostali rekviziti koji su se u tom trenutku nalazili u stanu.

Neslužbeno, postoji i druga strana priče. Navodno nije bilo nikakvih prijetnji vatrenim oružjem i provale u stan, već su navijači Zrinjskog došli do transparenata u klasičnoj sačekuši nakon jučerašnje utakmice između Veleža i Posušja.

Prema informacijama navijačke stranice Hooligans.cz, oteto je preko 50 različitih navijačkih rekvizita.

Ovo nam potvrđuje kako je situacija u Mostaru daleko od one koja bi bila pod kontrolom te da pozicijske snage neupitno imaju puno posla oko smirivanja svega.

Nažalost, Mostar je već dugo vremena podijeljen grad, a ovakve nam situacije govore u prilog tome da poboljšanje nije ni blizu, nego da postoji strah od suprotnog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider