Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševljenje u Liverpoolu

Ludnica u Norwichu: Povratnik u Premierligu s tri komada šokirao Manchester City

Povratnik u elitni razred engleskog nogometa Norwich City šokirao je aktualnog prvaka Manchester City pobijedivši u susretu petog kola na Carrow Roadu s 3-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to sjajna predstava Kanarinaca, koji su ostvarili prvu pobjedu protiv Građana nakon svibnja 2013. godine kada su također slavili s 3-2.

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Kennyja McLeana nakon ubačaja iz kornera, a samo deset minuta kasnije već je bilo 2-0. Teemu Pukki je nakon brze kontre sjajno proigrao Todda Cantwella kojem nije bilo teško zabiti u prazna vrata. Bilo je to tek drugi put da je City pod vodstvom Pepa Guardiole primio dva gola u prvih pola sata utakmice.

Aktualni engleski prvak i skorašnji suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka je do poluvremena uspio smanjiti preko Sergia Aguera, međutim nakon svega pet minuta nastavka Kanarinci su ponovo bili na +2. Emiliano Buendija je ''ukrao'' loptu neopreznom Otamendiju i uposlio Pukkija koji pogađa za 3-1. Bio je to već šesti pogodak finskog napadača ove sezone, a ima i dvije asistencije.

Tammy Abraham (Foto: AFP) Luda utakmica Chelseaja i Wolvesa, Abraham ušao u povijest engleskog nogometa divider

City je uspio smanjiti u 88. minuti golom Rodriga Hernandeza s ruba kaznenog prostora, a dvije minute kasnije moglo je biti i 3-3, no Tim Krul je obranio Aguerov udarac. U trećoj minuti nadoknade priliku je imao i Gabriel Jesus, ali je nizozemski vratar još jednom bio siguran.

City je posljednji poraz u prvenstvu doživio u siječnju ove godine kod Newcastle Uniteda (1-2).

Poraz Cityja s oduševljenjem su dočekali na Anfieldu jer Liverpool nakon pet kola ima četiri boda prednosti. Redsi su u prvom susretu ovog kola pobijedili Newcastlea s 3-1, te zadržali stopostotan učinak.

Newcastle je poveo lijepim pogotkom Jetra Willemsa u 7. minuti, ali do kraja poluvremena Liverpool je preokrenuo rezultat u svoju korist, a dvostruki strijelac bio je Sadio Mané u 28. i 40. minuti. Konačnih 3-1 postavio je Mohamed Salah u 72. minuti. Hrvatski stoper Dejan Lovren opet nije bio u sastavu Liverpoola.

Na ljestvici vodi Liverpool s 15 bodova, Manchester City ima četiri boda manje, dok Tottenham, Manchester United, Leicester City i Chelsea imaju po osam bodova.

Neymar (Foto: AFP) Neymar se vratio, zviždali mu cijelu utakmicu pa ''škaricama'' u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider