Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još se dobro drže

Kakvi nesretnici: Hit Premierlige uvjerljivo je prvi po ozljedama, a sad su ostali i bez golmana

Oduševili su igrom i pristupom, a tko zna kakvo bi bilo bodovno stanje da ne igraju praktički s drugom momčadi.

Todd Cantwell i Teemu Pukki (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Norwich se ove sezone vratio u Premierligu, a u elitnom rangu Kanarinci su se prometnuli u momčad koju je teško ne simpatizirati.

Kladionice im ne daju puno šanse za ostanak, a stanje na tablici daje im za pravo: Norwich je trenutačno 16. sa samo dva boda više od Aston Ville, koja je prva ispod crte koja život znači.

Međutim, Kanarinci su osvojili simpatije napadačkim pristupom i hrabrom igrom protiv bilo koga. Momčad predvođena senzacionalnim Fincem Teemuom Pukkijem izvela je i najveću senzaciju dosad: u petom kolu srušili su aktualne prvake Manchester City.

Famalicao (Foto: AFP) Najmoćniji menadžer svijeta i izraelski tajkun stvorili portugalsko čudo divider

Sve to, pa čak i 16. mjesto na tablici, vrlo je impresivno kada se uzme u obzir koliko nesreća ih je pratilo. Kanarinci su apsolutni rekorderi ove sezone po broju ozljeda prvotimaca – izvan stroja ih je sedam, a sada se bolnici pridružio i prvi vratar Tim Krul, objavio je na press-konferenciji trener Daniel Farke.

Budući da je na popisu ozlijeđenih još otprije rezervni vratar Ralf Fahrmann, na gol će protiv Crystal Palacea vjerojatno zamjena zamjene Michael Mcgovern. Sjevernoirski čuvar mreže cijelu karijeru prije Norwicha proveo je u Škotskoj, pa će tako s 35 godina dobiti priliku debitirati u Premierligi.

Na grafikonu u nastavku pogledajte kako izgleda broj Norwichovih ozljeda u odnosu na druge klubove, i to ne računajući Tima Krula koji je posljednji nastradao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider