Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljudi umiru

Potez Norvežana o kojem se priča: Haaland i društvo poslali jaku poruku FIFA-i o gorućem problemu

Norveška je javno apelirala na to da se strože kontroliraju organizatori SP-a u Kataru.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Norveška reprezentacija pobjedom 3:0 protiv Gibraltara otvorila je put prema SP-u 2022. u Kataru, a nakon utakmice najviše se priča o njihovu potezu prije utakmice.

Erling Haaland i suigrači tijekom intoniranja himne skinuli su trenirke i otkrili majice na kojima je pisalo: "Ljudska prava, na terenu i izvan njega."

Poruka je to upućena organizatorima SP-a u Kataru. Praktički otkad je počeo taj projekt piše se o lošim uvjetima u kojim žive i radi radnici koji pripremaju glamuroznu pozornicu za svjetsku nogometnu smotru.

Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru Novi format kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: Ako Hrvatska ne bude prva u skupini, čeka ju pakao

Prema pisanju The Guardiana, već 6500 radnika, najčešće iz Indije, Bangladeša, Šri Lanke i Nepala, izgubilo je život radeći u Kataru. Procjenjuje se da je taj broj zapravo i mnogo veći.

U norveškom nogometu stoga se razvio pravi pokret otpora. Već nekoliko klubova upozorilo je na taj problem, a sada se pridružila i reprezentacija. Njihov čin pogledajte OVDJE.

Nastavi čitati

Nastavi čitati