Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nije smak svijeta, ali...

Novi format kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: Ako Hrvatska ne bude prva u skupini, čeka ju pakao

Vatreni su porazom u Ljubljani započeli operaciju Katar 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom protiv Slovenije otvorila je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se prvi put igraju u novom ruhu.

Europa će na svjetskoj smotri u Kataru imati pravo na 13 mjesta, s tim da, kao i ranijih godina, aktualni svjetski prvak (Francuska) nema osiguran nastup, nego ga tek treba izboriti kroz kvalifikacije.

Od tih 13 reprezentacija koje će sa Starog kontinenta nastupiti na Svjetskom prvenstvu, njih 10 će se tamo plasirati kao pobjednici svoje kvalifikacijske skupine.

Dakle, samo će oni najbolji iz svojih grupa izravno na Mundijal, dok će oni koji završe na drugom mjestu morati kroz, blago rečeno, neobične dodatne kvalifikacije.

Aljoša Vojnović Novi stručni komentator Nove TV se osvrnuo na Kovačića i poručio što ne bi trebao raditi u igri divider

UEFA je ponovno odlučila nasloniti kvalifikacije na Ligu nacija, i to na način da ćemo imati dvostruki play-off.

U dodatnim kvalifikacijama naći će se 10 reprezentacija koje u skupinama završe na drugom mjestu plus dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje su izvan prva dva mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Tih 12 reprezentacija razigravat će za preostala tri mjesta u ožujku 2022. godine. Bit će podijeljeni na svojevrsne turnire i igrat će se na jednu utakmicu, prvo polufinala, a zatim i finalne utakmice. Pobjednici tih finala izborit će tri mjesta u Kataru.

gol expired Slovenci provociraju nakon pobjede: Odgovorili na objavu HNS-a uoči utakmice divider

Ovakav komplicirani dokvalifikacijski proces najbolje ocrtava koliko je bitno da Vatreni završe na prvom mjestu u skupini i koliko je zapravo neugodan ovaj poraz od Slovenaca. Nije, naravno, nikakav smak svijeta, ali u borbi za broj jedan u skupini utakmice poput ove sinoćnje trebat će ili u potpunosti eliminirati ili svesti na najmanju moguću mjeru kako bi izbjegli neupitnu dramu u dodatnim kvalifikacijama.

Za početak, imperativ je ubilježiti tri boda u subotu na Rujevici. Utakmicu Hrvatska - Cipar gledajte u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Sažetak utakmice Slovenija - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider