Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za Euro

Loša vijest za Bišćana i društvo iz Finske, Norveška ima meč loptu za izravan plasman na Euro

Norveška U21 je slavila 2-0 pogocima u drugom poluvremenu, Ceidea u 63. i Oppegarda u 78. minuti, čime su mladi Norvežani na ljestvici došli samo na bod minusa od Hrvatske U21.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norveški nogometaši do 21 godine slavili su kod vršnjaka iz Finske s 2-0 u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Europsko prvenstvo, što je loša vijest za izbornika Igora Bišćana i mlade hrvatske igrače.

Norveška U21 je slavila 2-0 pogocima u drugom poluvremenu, Ceidea u 63. i Oppegarda u 78. minuti, čime su mladi Norvežani na ljestvici došli samo na bod minusa od Hrvatske U21.

Luka Modrić i Cristian Eriksen VIDEO Velika pobjeda Hrvatske u Danskoj, Vatreni odigrali sjajno u nastavku za vrijedna tri boda! divider

U utorak meč lopta protiv Azera

No, Hrvatska U21 je sve svoje utakmice odigrala, dok Norvežani idućeg utorka na svom terenu imaju meč loptu u ogledu protiv Azerbajdžana U21 za prvo mjesto. Pobjeda ih vodi direktno na Europsko prvenstvo, dok Hrvatskoj U21 u tom slučaju ostaje drugo mjesto i igranje dodatnih kvalifikacija.

Ukoliko u zadnjem nastupu Norveška U21 odigra neodlučeno protiv Azerbajdžana tada će mladi Hrvati i Norvežani imati isti broj bodova, a i potpuno jednaki omjer u međusobnim utakmicama. Po gol-razlici Hrvatska je, pak, bolja za jedan pogodak, ima 25-10, a Norvežani 24-10, čime bi ostala na prvom mjestu.

Hrvatski navijači VIDEO Ludnica u Kopenhagenu! Navijači se penju na stupove, stigli poznati Hrvati divider

Kvalifikacije za EP, U-21 (skupina A):

Finska - Norveška 0-2 (Ceide 63, Oppegard 78)

Redoslijed: 1. Hrvatska 22 boda (10 utakmica), 2. Norveška 21 (9), 3. Finska 19 (10), 4. Austrija 16 (10), 5. Azerbajdžan 7 (9), 6. Estonija 0 (10)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider