Susret, uz svesrdnu potporu Hrvatskog i Nogometnog saveza Srbije, organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, a detalji susreta dogovoreni su nedavno u Beogradu u sjedištu Nogometnog saveza Srbije.

"Održavanje nogometne utakmice bit će i prilika za sastanak političkih predstavnika Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske, s ciljem da njihova suradnja i u području sporta bude u funkciji stvaranja boljih odnosa između dviju država. Na taj način, vjeruju, pokazat će kako pripadnici obiju nacionalnih manjina žele biti istinski most suradnje i davati svoj prinos daljnjem napretku odnosa između Srbije i Hrvatske", ističu u vodstvu hrvatske manjine u Srbiji.

Pregovore o odigravanju utakmice u Beogradu u ime hrvatske manjine vodili su predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, vijećnik HNV-a Ivan Budimčević i Petar Kuntić.

Utakmica reprezentacija dviju manjina bit će odigrana točno tri godine poslije prvoga susreta u Vukovaru, kada su Hrvati iz Vojvodine pobijedili s 4:0.

Očekuje se da će na susretu nogometnih reprezentacija srpske i hrvatske manjine nazočiti saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Real postigao dogovor s velikom zvijezdom: Madriđani ruše Baleov rekord