Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bizarna situacija

Nogometna tragikomedija: Igraju s boksačima i košarkašima, bez golmana, a bolji su od HNL-a

Grčka je nedavno skočila na 15. mjesto UEFA-ine ljestvice, dok je Hrvatska na 19. mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda odigrana je utakmica 32. kola grčke druge Superlige između Trikale i druge momčadi PAOK-a o kojoj će se još dugo godina pričati.

Momčad iz Trikale imala je samo dvanaest igrača na raspolaganju za ovaj susret, a od toga je jedan nogometaš bio suspendiran, dok je drugi bio načet ozljedama. Potonji je "stisnuo zube" i zaigrao na utakmici protiv druge momčadi grčkog velikana, ali izdržao je samo nekoliko minuta.

Nažalost, nije ga imao tko zamijeniti, a da stvari budu još gore Trikala je nekoliko minuta kasnije ostala bez još jednog igrača. Zbog ozljede je morao napustiti teren, tako da su utakmicu završili sa samo devet igrača na terenu.

Stoga ne čudi kako su utakmicu izgubili sa visokih 6:0.

Međutim, to nije jedina bizarnost iz drugog razreda grčkog profesionalnog nogometa u kojem nastupaju čak 34 momčadi koje su podijeljene u dvije grupe, skupinu A i B.

Primjerice Kavala je započelu sezonu s igračima koji uopće nisu nogometaši. Budući da nisu mogli dovesti igrače do siječnja ove godine, u pomoć su im priskočili boksači, košarkaši, ali i mladi nogometaši koji nikad nisu zaigrali na profesionalnoj nogometnoj razini.

Zbog loše financijske situacije u klubu, Rodos nije mogao dovesti golmana, tako da su se dva braniča izmjenjivala između vratnica. Također, trener Rodosa za nekolicinu je utakmica imao na raspolaganju samo 11 igrača.

Sve se ovo događa, al i više od toga, u drugom razredu nogometa u zemlji koja se nedavno "popela" na 15. mjesto UEFA-ine ljestvice, što znači da s pet klubova nastupa u Europi naredne sezone, a HNL je na 19. mjestu...

Tablica grčka Superliga 2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider