Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opisale ga kao čudovište

Nogometašice optužile bivšeg izbornika za seksualno zlostavljanje: "Odlučile smo prekinuti šutnju"

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venezuelsku putovnicu, bio je izbornik raznih venezuelskih odabranih vrsta između 2008. i 2017.

Kenneth Zseremeta (Foto: Afp)

Dvadeset i četiri članice ženske nogometne reprezentacije Venezuele optužile su putem društvenih mreža bivšeg izbornika Kennetha Zseremetea za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo čudovište, tvrdi agencija AFP.

"Odlučili smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg izbornika, koji je tijekom svog mandata fizički i psihički maltretirao igrače i seksualno ih zlostavljao", napisale su venezuelske nogometašice o 55-godišnjem bivšem izborniku, dodajući da su mnoge priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao te su im mjesto u reprezentaciji uvjetovale ucjenama i opscenim pozivima.

"Prošle godine nam je jedan suigrač priznao da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kad je imala samo 14 godina", tvrdi prva zvijezda selekcije i igračica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venezuelsku putovnicu, bio je izbornik raznih venezuelskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle je godine izbornik ženske reprezentacije Paname.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati