Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvijezde Zenita

Vladimir Putin potpisao dekret: Brazilci dobili rusko državljanstvo, čeka ih poziv u reprezentaciju

Nogometaši ruskog Zenita dobili su rusko državljanstvo i sada mogu nastupati za reprezentaciju.

Nogometaši Zenita (Foto: Afp)

Malcom i Claudinho, brazilski nogometaši koji nose dres Zeniti dobili su rusko državljanstvo, i to zahvaljujući ni manje, ni više nego Vladimiru Putinu.

Ruski predsjednik je potpisao dekret 188, a o svemu je javnost obavijestio klub iz Sankt Peterburga. To znači da dva brazilska nogometaša sada mogu očekivati poziv Valerija Karpina, izbornika ruske nogometne reprezentacije.

Kako je započela ruska invazija na Ukrajinu, tako je UEFA izbacila rusku reprezentaciju i klubove iz svih natjecanja. U proteklih godinu dana tako su odigrali samo tri prijateljska susreta protiv Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Marko Livaja Livaja pod velikim upitnikom za derbi: Otputovao je u Zagreb, ali odvojeno od momčadi divider

Zbog toga je Ruski nogometni savez prijetio odlaskom iz UEFA-e, ali naposljetku su odustali od toga. Krajem prošle godine obavijestili su javnost da žele oformiti radnu skupinu s UEFA-om za organizaciju povratka u međunarodna natjecanja.

U ljeto 2019. godine Malcom je stigao u Zenit iz redova Barcelone za odštetu od 40 milijuna eura, a Claudinho se priključio ruskom klubu u ljeto 2021. godine iz Brazila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider