Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kažnjavat će se kartonima

Nogometaši moraju mijenjati navike: Nema više omiljenih stvari koje igrači rade tijekom utakmica

Pojavili su se novi prijedlozi stvari koje bi FIFA i UEFA mogle uvesti u svoja natjecanja kako bi se smanjio rizik novih zaraza koronavirusom na travnjaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povratak nogometa u akciju sve je bliže, a samim time sve se više govori o mjerama opreza koje moraju postojati za vrijeme utakmica kako bi se spriječila nova pandemija koronavirusa. Jedna od tih mjera, svakako najveća, jest ta da navijača neće biti na tribinama u većini liga do kraja ove godine.

gol expired Talijanski Eurosport posvetio naslovnicu Hajdukovoj slavnoj povijesti: "Klub koji je znao reći 'Ne!'" divider

Predsjednik FIFA-ina zdravstvenog odbora Michel D'Hooghe objasnio je koje bi stvari nogometaši morali prestati raditi kako bi se smanjio rizik od novih zaraza. Jedna od njih bila bi zabrana pljuvanja, jedne od omiljenih stvari koje većina nogometaša radi na travnjaku.

"To je uobičajena praksa kod nogometaša i nije higijenska. To će se morati maksimalno srezati. Možda bi bilo dobro kažnjavati to žutim kartonom. Pljuvanje je nehigijensko i preko sline se koronavirus vrlo lako prenosi", objašnjava D'Hooge.

gol expired Brutalna najava povratničkog UFC-a koji garantira spektakl: Ngannou ubačen na glavni program! divider

Slavljenje pogodaka također bi moglo biti tema rasprave.

"Igrači će možda morati razviti novi način proslave pogodaka da nisu svi odjednom u bliskom kontaktu. Rukovanje prije utakmica i zamjena dresova na kraju susreta također šalju lošu poruku", kazao je virolog sa Sveučilišta Cambridge Ian Brierley.

Podsjetimo, s obzirom na velik broj utakmica u kratkom razdoblju koje očekuju veliki broj klubova, FIFA razmišlja i vrlo je blizu donošenja odluke da se privremeno uvede pet zamjena tijekom utakmice, kako bi se spriječile masovne ozljede igrača.

gol expired Najbolja skijašica svih vremena razveselila fanove golišavim videom: "Hlače vam nisu potrebne" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider