Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna euforija

VIDEO Asistirao za pobjedu Celtica pa "uletio" među navijače: Poveo je navijanje, nastala je ludnica

Jota je asistirao za pobjednički pogodak Celtica protiv Dundee Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Celtica smanjili su zaostatak za Rangersom na vrhu ljestvice škotskog prvenstva na dva boda nakon subotnjih susreta 23. kola, a uoči njhiova međusobnog ogleda u srijedu.

Celtic je na svom terenu golom Abade u 90. minuti uspio svladati Dundee United sa 1-0 i tako iskoristiti kiks Rangersa koji je ranije odigrao 3-3 na gostovanju kod Ross Countyja.

Juranović pokrenuo akciju za pogodak

Iako se igralo na jedan gol čitavu utakmicu Celtic je bio u velikoj opasnosti "prosuti" dva boda protiv Dundee Uniteda, pogotovo nakon što je u 83. minuti ostao s igračem manje jer je isključen Bitton.

Ipak, u 90. minuti je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena, povukao napad po desnom krilu, produžio do Jote koji je poslao centaršut kojega je prihvatio Abada te snažnim udarcem s pet metara zakucao loptu pod gredu.

Nakon što je asistirao za pogodak, Jota je nakon posljednjeg sučevog zvižduka završio među navijačima i poveo navijanje. Nastala je potpuna ludnica na tribinama, a to možete vidjeti OVDJE.

Rangers kiksao na gostovanju 

Borna Barišić je, pak, odigrao svih 90 minuta za Rangers koji je bez dva boda na gostovanju kod Ross Countyja ostao u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to dvoboj pun preokreta, Rangers je poveo preko svog novog napadača Dialla već u 5. minuti, ali nakon velikih pogrešaka prvo vratara McGregora, a onda i stopera Goldsona, Ross County je preokrenuo i poveo 2-1 golovima Whitea u 25. Charles-Cooka u 29. minuti.

Početkom nastavka Tavernier je poravnao u 49. minuti, a veliki pritisak Rangersa urodio je novim preokretom kada je Goldson u 72. minuti iz gužve uspio ugurati loptu preko gol-linije.

No, u šestoj od sedam minuta nadoknade još jednom je loše reagirao vratar Rangersa McGregor što je iskoristio Wright za poravnanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider