Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek predstavio je klupska pojačanja na konferenciji za novinare.

Za klub su potpisali Neven Đurasek, Vitali Lisakovich, Goran Jozinović, Jamal Bajandouh te Tomislav Turčin koji je u klub stigao kao posudba iz NK Rijeke. Cvek je kazao kako će danas predstavljeni igrači pomoći da se nogomet vrati u Varaždin i da klub postane stabilan prvoligaš.

"Drugi cilj je da se klub vrati u europska natjecanja u kojima je nekada igrao zapaženu ulogu. Malo se inače kasnilo s pojačanjima, ali bilo je puno imena u opticaju", izjavio je Cvek dodajući da se i dalje radi na dovođenju pojačanja tako da ovime priča nije završena.

Zahvalio se igračima koji su stigli u klub dok je trener Borimir Perković potvrdio da se radi o pravim pojačanjima za NK Varaždin i da je on osobno zadovoljan dovedenim igračima.

U klub je tako stigao Goran Jozinović koji je nakon Hajduka nastupao za švicarski Lugano te Schaffhausen iz kojeg je stigao u Varaždin. Sviđa mu se atmosfera oko varaždinskog kluba te ciljeve koje je pred sebe stavilo vodstvo kluba. Igra na poziciji lijevog beka i cilj mu je da svojim igrama i iskustvom pomogne mladoj momčadi Varaždina.

U klub se vratio i "domaći" igrač Neven Đurasek koji je prošao mlade selekcije da bi nakon toga zaigrao za Dinamo i Lokomotivu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a cilj mu je uz dobre igre izboriti što bolju minutažu. Na posudbu iz Rijeke stigao je Tomislav Turčin koji igra na poziciji lijevog ali i desnog krila.

U Varaždin su stigla i dva strana igrača, 26-godišnji Jamal Bajandouh te pet godina mlađi Vitali Lisakovich, inače mladi reprezentativac Bjelorusije. On je prošlu sezonu, u drugom dijelu prvenstva, igrao za Rudeš na pozicijama špice odnosno polušpice. Cilj mu je uklopiti se u momčad i pomoći mladoj ekipi u ostvarenju što bolji rezultata.

Dojučerašnji 26-godišnji defenzivni veznjak Al-Ittihada Bajandouh ubilježio je i jedan nastup za reprezentaciju Saudijske Arabije, 2015. godine protiv Jordana.