Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva prvoligaška sezona

NK Varaždin predstavio pojačanja za debi u prvoj ligi

NK Varaždin želi već u prvoj sezoni u HT Prvoj ligi postati stabilan prvoligaški klub dok je slijedeći cilj što prije izboriti plasman u neko od europskih natjecanja.

Grb NK Varaždina

Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek predstavio je klupska pojačanja na konferenciji za novinare.

Za klub su potpisali Neven Đurasek, Vitali Lisakovich, Goran Jozinović, Jamal Bajandouh te Tomislav Turčin koji je u klub stigao kao posudba iz NK Rijeke. Cvek je kazao kako će danas predstavljeni igrači pomoći da se nogomet vrati u Varaždin i da klub postane stabilan prvoligaš.

"Drugi cilj je da se klub vrati u europska natjecanja u kojima je nekada igrao zapaženu ulogu. Malo se inače kasnilo s pojačanjima, ali bilo je puno imena u opticaju", izjavio je Cvek dodajući da se i dalje radi na dovođenju pojačanja tako da ovime priča nije završena.

Zahvalio se igračima koji su stigli u klub dok je trener Borimir Perković potvrdio da se radi o pravim pojačanjima za NK Varaždin i da je on osobno zadovoljan dovedenim igračima.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

U klub je tako stigao Goran Jozinović koji je nakon Hajduka nastupao za švicarski Lugano te Schaffhausen iz kojeg je stigao u Varaždin. Sviđa mu se atmosfera oko varaždinskog kluba te ciljeve koje je pred sebe stavilo vodstvo kluba. Igra na poziciji lijevog beka i cilj mu je da svojim igrama i iskustvom pomogne mladoj momčadi Varaždina.

U klub se vratio i "domaći" igrač Neven Đurasek koji je prošao mlade selekcije da bi nakon toga zaigrao za Dinamo i Lokomotivu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a cilj mu je uz dobre igre izboriti što bolju minutažu. Na posudbu iz Rijeke stigao je Tomislav Turčin koji igra na poziciji lijevog ali i desnog krila.

U Varaždin su stigla i dva strana igrača, 26-godišnji Jamal Bajandouh te pet godina mlađi Vitali Lisakovich, inače mladi reprezentativac Bjelorusije. On je prošlu sezonu, u drugom dijelu prvenstva, igrao za Rudeš na pozicijama špice odnosno polušpice. Cilj mu je uklopiti se u momčad i pomoći mladoj ekipi u ostvarenju što bolji rezultata.

Dojučerašnji 26-godišnji defenzivni veznjak Al-Ittihada Bajandouh ubilježio je i jedan nastup za reprezentaciju Saudijske Arabije, 2015. godine protiv Jordana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider