Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVENSTVO POČINJE ZA 17 DANA

Osijek se nalazi na pripremama u Umagu, u tjedan dana odigrat će četiri utakmice

U punom pogonu nalaze se igrači trenutačno trećeplasirane momčadi domaćeg nogometnog prvenstva.

Već 20. siječnja nastavlja se redovni raspored odigravanja utakmica u Supersport HNL-u, odnosno slijedi nam 18. kolo, u kojem će Osijek zaigrati dan kasnije. 

Otvorit će 2023. godinu s dva domaća susreta, prvo protiv Rijeke, a onda vikend kasnije i protiv Gorice.

Odlični uvjeti u Istri

Da bi se što bolje pripremili, trener Rene Poms odveo je svoju momčad na kraće pripreme u Umag, gdje su ih dočekali odlični uvjeti.

Karlo Bartolec Karlo Bartolec (Foto: NK Osijek)

"Jako smo sretni ovdje u Umagu, imamo dobre uvjete i možemo se sjajno pripremiti. To nam je jako važno u polusezoni i mislim da ćemo biti spremni za nastavak", izjavio je Poms iz Umaga.

Osijek će odigrati četiri utakmice, ali u zanimljivom rasporedu. Dvije će odigrati sad u subotu, a onda još dvije tjedan kasnije. Protivnici su Koper (Slovenija), Honved (Mađarska), Javor (Srbija) i MOL Fehervar (Mađarska), a Poms je objasnio zašto su odabrali takav način.

"Imamo dobre protivnike, a to je važno jer dugo nismo imali natjecateljsku utakmicu. Odigrat ćemo po dvije utakmice jer je bitno imati 90 minuta po igraču svakog vikenda."

34 igrača, od čega puno mladih

Na pripremama je i velik broj mladih igrača, od kojih su neki došli čak iz kadetskog uzrasta.

"To je jako važno, da mladi igrači dođu u prvi tim i vide kako radimo. Drago nam je pružiti im tu priliku jer su oni možda budućnost Osijeka. Ja volim raditi s mladim igračima, a to je na kraju jako dobro za njih, pa tako i za nas", potvrdio je Poms zašto su mladići krenuli u Umag.

Povratak u Osijek predviđen je za iduću nedjelju.

Bijelo-plavi su na pripreme poveli 34 igrača, a njihov popis možete vidjeti ispod ovog odlomka.

To su Ivušić, Malenica, Barešić, Kolić, Bartolec, Gržan, Bukvić, Leovac, Jurčević, Cvijanović, Alexander, Žaper, Cheberko, Barišić, Nejašmić, Barri, Jugović, Bakić, Hiroš, Fiolić, Janjić, Omerović, Lovrić, Caktaš, Špoljarić, Beljo, Mierez, Topčagić, Mance, Živković i D. Babić.

Mijo Caktaš Mijo Caktaš (Foto: NK Osijek)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider