Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener na probnom roku

Njemački mediji o Kovaču: ''Nikad nije imao šanse, sve ga je to diskreditiralo''

Njemački mediji bave se smjenom Nike Kovača u Bayernu pretežito tvrdeći da je bio u nezahvalnoj poziciji iz koje je teško mogao izaći kao pobjednik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novinar SPORT 1 Florian Plettenberg stao je na stranu Nike Kovača nakon njegove smjene u Bayernu.

''Morate mu dati neko vrijeme koje mu je potrebno. On je osvježenje koje interpretira nogomet na moderan i inovativan način, tako da ga jednostavno morate podržati'', rečenice su Karla-Heinza Rummenigea o Niki Kovaču krajem srpnja 2018.

Nekoliko mjeseci ranije Thomas Tuchel bio je na putu u München, a Jupp Heynckes uvjeren da će nastaviti. Ništa od toga nije se dogodilo. Na kraju je stigao Kovač. Smješten negdje između rješenja 1B i 1D, ali nitko to nije htio priznati.

Niko Kovač (Foto: AFP) Nakon smjene navijači velikana počeli zazivati Kovača: ''Radije bih njega nego Mourinha ili Allegrija'' divider

15 mjeseci kasnije Niko Kovač je povijest u Münchenu. No zapravo je od jeseni 2018. bio trener Bayerna na probnom roku.

''S obzirom na neke nastupe posljednjih tjedana, loše raspoloženje u momčadi, nedostatak razvoja i gubitak podrške, nekoliko vodećih igrača Kovač je teško mogao opstati na klupi Bayerna. Ali i zbog nedostatka podrške glavnom treneru na svim razinama'', navodi novinar Sport 1 te dodaje:

''Kovač se od jesenske krize 2018. vodi kao trener na probnom radu. Cijelo se vrijeme morao braniti, prečesto se morao ispričavati. Sve ga je to diskreditiralo. Kovač se borio za vlast i priznanje. Također, igrači, imali oni više od 20 ili 30, uvijek su bili veći. Kovač je onaj koji je bio manji, dok su igrači koristili medije za izražavanje nezadovoljstva. To se u velikoj mjeri toleriralo.''

gol expired Kovač nakon otkaza u Bayernu ispao veliki gospodin: "Ovo je trenutačno prava odluka" divider

Ni ugledni Bild nije puno drukčijeg mišljenja. Kako su reagirali čelnici Bayerna nakon debakla od 5:1 u Wolfsburgu 2009. godine? Ostavili su trenera Klinsmanna u nadi da će to nekako dobro proći jer otkaz uvijek baca loše svjetlo na vodstvo koje priznaje da je pogriješilo s odabirom trenera.

''Dati Kovaču još jednu priliku bilo bi ljudski i pristojno. Ali ako pogledate koliko je slabih utakmica bilo u njegovu periodu, ne bi bilo dosljedno. Naravno, Kovač nije bio kriv za sve. I puno govori o njegovu karakteru to što je dao ostavku. Ali na kraju nisam bio uvjeren da je on pravi trener koji će oblikovati novi Bayern. Zamisao igre nije bila dobra, a u momčadi mu je bilo teško'', napisao je komentator Bilda Matthias Brügelmann.

Je li Niko Kovač morao otići iz Bayerna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider