Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muku muče s realizacijom

Dojadili im promašaji, a Kane ne želi k njima: Chelsea kreće po Roberta Lewandowskog!?

Imali su problema s realizacijom i prije dolaska Thomasa Tuchela, a sad je Nijemac odlučio okončati te nevolje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea će, kako stvari stoje, igrati Ligu prvaka i sljedeće sezone. Sve donedavno bili su u teškoj situaciji, ali sad na dva fronta guraju prema novom nastupu u eliti.

Na ljestvici Premierlige uoči posljednjeg kola na trećem su mjestu i izborit će plasman ako u završnih 90 minuta pobijede Aston Villu na gostovanju u Birminghamu. Također, 29. svibnja čeka ih finale ovosezonske Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Ako tada trijumfiraju, osigurat će si nastup kao branitelji naslova, bez obzira na to koji završili u prvenstvu.

Dok se pripremaju za finiš sezone, na Stamford Bridgeu skeniraju teren za ljetni prijelazni rok. Kako pišu njemački mediji (Sky Germany), prva meta Chelseajeva trenera Thomasa Tuchela bit će ni manje ni više nego Robert Lewandowski.

Možda bi to bio Harry Kane, ali engleski reprezentativac jasno je rekao ljudima u Tottenhamu kako ga zanima isključivo prelazak u Manchester City i igranje pod vodstvom Pepa Guardiole, tako da je ta priča zatvorena i za Chelsea i za Manchester United i sve ostale koji su razmišljali o njegovu dovođenju.

Sam zabio više nego svi Chelseajevi napadači

Čudesni Lewandowski iza sebe ima nestvarno dobru sezonu, u 39 nastupa u svim natjecanjima sprašio je 47 golova i upisao devet asistencija te tako porušio niz rekorda. Premda će u kolovozu proslaviti 33. rođendan, još uvijek igra na vrhunskoj razini, pa Tuchel ne dvoji o tome treba li on Chelseaju ili ne.

Njemački stručnjak razočaran je lošom realizacijom svojih napadača. Timo Werner, Tammy Abraham i Olivier Giroud ove su sezone sva trojica zajedno postigli 35 golova u svim natjecanjima u kojima je Chelsea nastupio, a to je za klub koji ima najviše moguće ambicije jednostavno premalo.

Nijemci pišu kako situaciju s Lewandowskim promatra i Barcelona, ali s obzirom na financijske probleme koje Katalonci imaju, teško je vjerovati da bi se oni mogli upustiti u takav tranasfer.

Chelseaju pak novac nije problem, a vrijeme ne žele gubiti, pa će ovo ljeto krenuti po Lewandowskog… Što će reći Bayern i kakve će biti ambicije samog igrača, to ćemo tek vidjeti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider