Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A NITI KATAR PREBOLJELI

Njemačka na koljenima: Japanci ih razbili na njihovom terenu i utrpali im četiri komada

Nogometna reprezentacija Njemačke domaćin je idućeg Eura te nemaju potrebu igrati kvalifikacije, no daleko da su od mirne situacije.

Marc- Andre Ter Stegen (Foto: Afp)

Devet mjeseci nakon što su ih šokirali na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje su preokrenuli njemačko vodstvo i savladali ih rezultatom 2:1, Japanci su još jednom savladali Elf, ovog puta na njihovom terenu.

Rezultat prijateljskog susreta odigranog u Wolfsburgu bio je 1:4, odnosno Japanci su u potpunosti razbili nogometnu velesilu koja već neko vrijeme traži pravu formu i seriju rezultata. 

Hoće li se Flick zadržati na klupi?

Nakon eliminacije u grupnoj fazi posljednja dva svjetska te u osmini finala europskog prvenstva, Nijemci na domaćem terenu žele osigurati povratak u svjetski nogometni vrh, no ovakav poraz će ih natjerati na brigu. Prije svega izbornika Hansija Flicka.

Ito je u 11. minuti doveo Japan u vodstvo, da bi Sane izjednačenio osam minuta kasnije. Ipak, to je trajalo samo tri minute, prije nego je Ueda doveo goste u novo vodstvo. U drugom dijelu mreže su mirovale do posljednje minute, odnosno sudačke nadoknade, kad su za konačnih 1:4 pogodili Asano i Tanaka.

Nijemci su na utakmici imali samo tri udarca u okvir gola, a Japanci čak deset, što samo potvrđuje apsolutnu dominaciju gostiju. 

Nema sumnje kako slijedi prava bura u njemačkom nogometu, ovako lošu seriju rezultata nisu imali nikad u povijesti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider