Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vruća atmosfera

Nizozemci najavili finale u Ženevi: "Bit će to pravi pakao, stiže 15 tisuća navijača Hajduka"

Finale Lige prvaka mladih između Hajduka i AZ-a igra se sutra od 18 sati.

Navijači Hajduka (Foto: Vojko Basic/Cropix)

U finalu Lige prvaka mladih snage će odmjeriti juniori Hajduka i AZ Alkmaara. Za obje momčadi ovo je povijesno finale, ali mladi Hajdukovci imat će ogroman vjetar u leđa - podršku nekoliko tisuća navijača.

Sprema se navijačka invazija na Ženevu, a o tome je bilo govora i u nizozemskom taboru. Uživo su pratili polufinalni dvoboj Hajduka i Milana, a svakako su ostali pod dojmom glasne navijačke podrške i bakljade na tribinama:

"Da, svakako ćemo se toga dotaknuti, ali ne previše. Morate zadržati fokus na onim stvarima na koje možete utjecati", kazao je Jan Sierksma, trener juniora AZ-a, na pitanje novinara NH-a hoće li o tome pričati s igračima.

Sammir na predstavljanju u Dinamu 2007. FOTO Dinamo se sjetio svog Filha: Modri se u stilu pomirili sa Sammirom divider

Rome Owusu-Odoro, vratar nizozemske momčadi, bit će pod udarom Hajdukovih napadača, ali upravo je on odveo svoju momčad na veliko finale. U raspucavanju s bijele točke obranio je dva udarca i postao junakom Final Foura.

Vidio je snimke Hajdukovih navijača, ali to ga ne brine previše. Smatra kako to neće poremetiti koncentraciju njegovih suigrača:

"Imamo puno igrača s iskustvom igranja pred velikim auditorijem. Ako ostanemo hladne glave, bit će sve dobro", rekao je.

Za kraj dodajmo da Nizozemci barataju podacima da će oko 15 tisuća navijača Hajduka stići u Ženevu kako bi podržali juniore na putu ka osvajanju europske krune, tvrde da će to biti "pravi pakao".

Finale Lige prvaka mladih igra se sutra, 24. travnja od 18 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider