Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KORAK DO SNA

Fenomenalni juniori Hajduka okreću se ponedjeljku: "Finala se ne igraju, finala se osvajaju"

Oduševljenje juniorima Hajduka ne jenjava, no vrijeme je za okrenuti se finalnom susretu protiv nizozemskog AZ-a.

Pred pet tisuća najvjernijih navijača, juniori Hajduka ispisali su povijest. S 3:1 kući su poslali talijanski Milan i izborili finale Lige prvaka.

Među prvima, bilim tićima čestitao je Mario Pašalić.

Osvojiti titulu za navijače

"Mislim da svi znaju da su Torcida najbolji navijači u Hrvatskoj i to su pokazali kad dolaze u ovolikom broju, samo im možemo zahvaliti. Volio bih za njih osvojiti i svi znamo ako osvojimo kakva nas ludnica čeka u Splitu", rekao je Šimun Hrgović, igrač juniorske momčadi Hajduka

Nešto je dodao i strijelac prvog pogotka u susretu protiv Milana, Jere Vrcić.

"Mi u svaku utakmicu ulazimo s tim da želimo pobijediti i nametnuti se, a sad ćemo vidjeti, mi se nadamo da možemo dobiti i u finalu", rekao je.

Uz Hrgovića i Vrcića, u strijelce se sinoć upisao i Hajdukov Amerikanac, Rokas Pukštas.

"Vratio sam se među juniore jako sretan, sjajno je biti opet s njima, kemija koju imamo je izvanredna. Biti opet sa svojim prijateljima je fantastično. Znam "Zbog jedne ljubavi..", rekao je Pukštas, odgovorivši i na pitanje koju je pjesmu zapjevao sa suigračima.

Zbog jedne ljubavi i ostale hajdučke navijačke uspješnice orile su se cijelu noć u Ženevi.

Stipe Antonijević o navijačima u Ženevi

"Ovo je čudo ljudi moji, mi nismo svjesni šta smo doživjeli. Finale Lige prvaka, nestvarno. Još sam pod dojmom, ne znam šta da reći stvarno. Prešli smo 300 kilometara da bi gledali našeg Hajduka, moramo osvojit, donijeti tu medalju i to je to", riječi su nekih navijača koje su uhvatile kamere Dnevnika Nove TV.

Ništa još nije gotovo

Posebno emotivan bio je Boro Primorac, čovjek kojem pripada velik dio zasluga za uspješnost Hajdukove nogometne škole.

"Ovo što smo napravili, to je fantastično, možda se neće nikad ponoviti, ne mogu ništa govorit jer nije ništa gotovo, treba bit jak u ponedjeljak", rekao je voditelj akademije Luka Kaliterna.

"Rekao je jedan trener da se finala ne igraju, nego da se osvajaju, tako da... svako finale je po meni 50-50", dodao je kratko trener Budimir.

A u finalu ih čeka nizozemski AZ Alkmaar koji je u drugom polufinalu bio bolji od portugalskog Sportinga. Još samo da se njihov uspjeh, priželjkuje i Lukša Jakobušić, prelije na igre starijih kolega.

"Seniori su predvodnici svega, i fali nam taj dio sa seniorima da bi bio potpuni dojam i nadam se u ponediljak pozivam sve navijače da dođu i da pokažemo pravi hajduk", dodao je predsjednik kluba.

Veliko finale na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider